Hazine Bakanı talimatı verdi: satılık ve kiralık evlere yeni darbe

Hazine Bakanı talimatı verdi: satılık ve kiralık evlere yeni darbe
Türkiye'de ilk evini alacak olan vatandaşlara konut kredisi kampanyası duyurulurken bu süreçte ise fiyatların pik yapması sebebiyle bu projeden geri çekilmişti.

Türkiye'de ilk evini alacak olan vatandaşlara konut kredisi kampanyası duyurulurken bu süreçte ise fiyatların pik yapması sebebiyle bu projeden geri çekilmişti. Bu kredi paketleri geri alınırken şimdilerde ise yeni vergi paketi de TBMM'den geçmeye hazırlanıyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı kaynaklarından alınan son dakika bilgilerine göre bakanlık, ikinci vergi paketini çıkarıyor.

Ekonomi Gazetesi'nin son dakika olarak aktardığı habere göre ikinci konut için ek vergi sisteminin yürürlüğe alınacağına yer verildi. Artık ikinci evi olanlardan ve hayalet ev olarak adlandırılan, boş bırakılan evlerden daha yüksek oranda vergi alınacağı, bu yolla hem kiralık hem de satılık konut sorununa çözüm bulunacağı bildirildi.

TAŞITTA YAŞANMIŞTI

Bir dönem sıfır araç sıkıntısı 6 ay ve 6 bin km kararı ile birlikte bir dizi karardan sonra taşıt fiyatlarında ciddi düşüşler olmuştu. Aynı şekilde konut sektörüne de bu şekilde bir darbe geliyor.

KİRALIK KONUTLARA KÖKTEN ÇÖZÜM

Türkiye genelinde 600 bin boş konut var ve bu konutlar kiraya verilmiyor. Kimisi evini satmak için değerlenmesini bekliyor, kimi ise daha yüksek kiraya veririm diyerek evini bekletiyor. Boş bırakılan evler için ek vergi alınacak.

Kiralık konut sayısında artış olması ile birlikte kiralık ev fiyatlarında da düşüş bekleniyor.

Birden fazla evi olan vatandaşlardan kademeli yükselen ilave emlak vergisi alınacağı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.