Belediye Başkanı Semih Şahin, görevinden neden istifa etti?

Belediye Başkanı Semih Şahin, görevinden neden istifa etti?
Belediye Başkanı Semih Şahin istifa etti mi? Polisin rüşvet operasyonu nedeniyle İçişleri Bakanlığınca görevinden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Semih Şahin, yeni bir karar alarak bu görevinden istifa etti. Şahin'in yerine hangi partili vekalet edecek?

2019 yılında yüzde 50'den fazla oy alarak başarı sağlayan ve CHP'den Bilecik Belediye Başkanı olan Semih Şahin'in görevinden istifa ettiği bildirildi. Yolsuzluk ve rüşvet iddiaları üzerine polis tarafından yürütülen operasyonun ardından görevden uzaklaştırılan Şahin, partisi CHP'den de ihraç edilmişti.

CHP'NİN İHRAÇ ETTİĞİ BAŞKAN İSTİFA ETTİ

25 Şubat 2022 tarihli karar ile İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan ve sonrasında CHP'den ihraç edilen Semih Şahin, Bilecik Belediye Başkanlığı görevinden istifa ettiğine dair dilekçisini Valiliğe sundu.

BAŞKANLIK SEÇİMLERİ YENİDEN YAPILACAK

2022'nin Şubat ayından itibaren görevden uzaklaştırılan Şahin'in yerine, Başkanlık görevini vekaleten CHP'li Melek Mızrak Subaşı yürütüyordu. Şahin'in kritik istifa kararı üzerine, Bilecik Belediye Meclisi'nde önümüzde günlerde toplanarak başkanlık seçimi yapması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.