Büyük İstanbul depreminde Tsunami uyarısı: İşte riski 13 ilçe...

Büyük İstanbul depreminde Tsunami uyarısı: İşte riski 13 ilçe...
İstanbul depreminde hangi ilçelerde tsunami riski var? Uzmanlar, İstanbul depreminde tsunami hakkında önemli bilgiler verdi ve 13 ilçeye tsunami uyarısında bulundu.

Megakent İstanbul'da tsunami ihtimali için 13 riskli ilçe belirlendi. Yer Bilimciler, İstanbul depremine yönelik açıklama yaparak, Tsunimai beklenen ilçeleri duyurdu.

İSTANBUL'DA HANGİ İLÇELER TSUNAMİDEN ETKİLENECEK?

Kandilli'deki çalışmalara değinen uzman isim Prof. Dr. Naci Görür, dalgaların kıyıya varış süresinin yaklaşık altı dakikayı bulabileceğini, dalga yüksekliklerinin ise 2.2 metreyi bulabileceğini aktardı.

BBC Türkçe'nin incelediği, İBB ve ODTÜ'nün hazırladığı raporlarda, olası bir büyük depremde, "Marmara Denizi'ne doğrudan kıyısı olan bütün ilçelerde değişken ama önemli boyutlarda tsunami etkisi olacağı" öngörülüyor.

En fazla etkilenme ihtimali bulunan ilçelerle ilgiliyse şu bilgiler veriliyor:

Büyükçekmece denizaltı heyelanı kaynaklı olası tsunamilerde su basma alanı yüksek olan ilçeler, Silivri'ye ek olarak, Büyükçekmece, Bakırköy, Beylikdüzü ve Avcılar ilçeleridir. Bu ilçeleri Kadıköy, Maltepe, Fatih ve Küçükçekmece ilçeleri takip etmektedir. Yenikapı denizaltı heyelanı kaynaklı olası tsunamilerde ise su basma alanı yüksek olan ilçeler sırası ile Bakırköy, Tuzla, Maltepe, Kadıköy, Fatih, Kartal ve Pendik ilçeleri olarak görülebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.