Dikkat! Naci Görür'den bazı şehirlere özel deprem uyarısı! Riskli 18 il tek tek açıklaNdı

Dikkat! Naci Görür'den bazı şehirlere özel deprem uyarısı! Riskli 18 il tek tek açıklaNdı
Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, son dakika açıklamasıyla deprem riski taşıyan illerin belirlendiğini bildirdi. Peki Prof. Dr. Görür'e göre, deprem beklenen iller hangileri olacak?

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür uyardı: Eskişehir, Denizli, Muğla, Erzincan, Kayseri, Tokat gibi 18 ilin deprem riski altında olduğunu belirtti. İşte Görür'ün özel deprem uyarısı yaptığı iller:

Yerel yönetimlere sık sık 'tedbirli olun' çağrısı yapan Görür, 6 Şubat afetinin benzerinin yaşanabileceği illeri ise tek tek saydı.

Görür, fay hattı üzerindeki illerin Eskişehir, Denizli, Muğla, Erzincan, Kayseri, Tokat, Kahramanmaraş, Hatay, Kocaeli, Osmaniye, Bingöl, Konya, Erzurum, Aydın, Balıkesir, Burdur, Manisa, Hakkari olduğunu açıkladı ve bu iller için "Orada tedbir alınmazsa ve büyük deprem olursa zarar anormal derecede fazla olur" ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum