Diri fay haritası güncellendi: Depremde en riskli il ve ilçeler açıklandı

Diri fay haritası güncellendi: Depremde en riskli il ve ilçeler açıklandı
Geçtiğimiz günlerde, Marmara bölgesi, Van, Gümüşhane ve Balıkesir'de meydana gelen depremler sonrası, olası İstanbul depremi ve diri fay haritası yeniden gündeme geldi. İşte altlarından fay hattı geçen deprem riskli il ve ilçeler ile güvenli şehirler...

Fay haritası ile hangi şehir ya da ilçeden fay hatları geçtiğini listeleyen MTA ve AFAD, diri fay hatlarını belirli periyodlarda güncellemektedir. Peki son hali ile altlarından fay hattı geçen deprem riskli il ve ilçelerle deprem riskinin en az olduğu hangileri?

EN AZ RİSKLİ BÖLGELER HANGİLERİ

Türkiye Deprem Haritasında deprem riski en az olan dördüncü ve beşinci grup iller: Sinop, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Kırklareli, Ankara, Edirne, Adana, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya ve Karaman'dır.

EN RİSKLİ İLLER VE İLÇELER GÜNCELLENDİ

İşte MTA diri fay haritasına göre deprem riski olan il ve ilçeler:

Adıyaman- Gölbaşı Afyon- Çay, Dinar, Kızılören, Sandıklı Ankara- Şereflikoçhisar Antalya- Demre Aydın- Bozdoğan, Germencik, İncirliova, Koçarlı, Köşk, Kuşadası, Nazilli, Söke, Sultanhisar, Yenipazar Balıkesir- Gönen, Manyaz Batman-Kozluk Düzce- Çilimli, Cumayeri, Gölyaka, Gümüşova, Kaynaşlı Elazığ- Palu, Sivrice Erzincan- Üzümlü Eskişehir- İnönü Antep - İslahiye Hakkari- Şemdinli Hatay- Erzin, Hassa, Kırıkhan, Payas Isparta- Eğirdir, Senirkent, Uluborlu İzmir- Kemalpaşa, Seferihisar, Tire Kahramanmaraş- Nurhak, Türkoğlu Kayseri- Talas, Yeşilhisar Kırıkkale- Keskin Kırşehir- Akpınar, Mucur Kocaeli- Başiskele, Derince, Gölcük, Kartepe Konya- Akşehir, Altınekin, Doğanhisar, Ilgın Kütahya- Gediz, Simav Malatya- Akçadağ Manisa- Ahmetli, Alaşehir, Gölmarmara, Kırkağaç, Salihli, Sarıgöl, Soma, Turgutlu Mersin- Çamlıyayla, Mut Muğla- Menteşe, Milas Muş- Korkut, Varto Niğde- Altunhisar, Bor Osmaniye- Düziçi, Toprakkale Sakarya- Akyazı, Arifiye, Ferizli, Hendek, Karapürçek, Sapanca Urfa-Bozova Siirt- Eruh Şırnak- Beytüşşebap Sivas- Altınyayla, Yıldızeli Tokat- Niksar, Pazar, Reşadiye Van- Çaldıran, Özalp Yalova- Altınova, Çınarcık

GazeteDUVAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.