JP Morgan’dan Çarpıcı Rapor: Faiz Kararında Sürpriz Bekleniyor...

JP Morgan’dan Çarpıcı Rapor: Faiz Kararında Sürpriz Bekleniyor...
JP Morgan, Merkez Bankası’nın faiz beklentisini hemen değiştirdi. Finans devi tarafından yapılan son analizde Merkez Bankası’nın Nisan ayında yeni bir faiz artırımı yapacağı ifade edildi.

Türkiye ile ilgili enflasyon tahmininde bulunan ABD merkezli yatırım bankası JP Morgan, Nisan'da politika faizinin artırılacağını öngördü.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve ENAG dün şubat ayı enflasyon verilerini yayımladı. TÜİK'e göre şubat ayı enflasyonu yüzde 4,53 olarak belirlenirken; ENAG enflasyonu; 4,32 olarak açıklamıştı. ABD yatırım bankası JPMorgan, Türk ekonomisine ilişkin faiz beklentisini revize etti.

YÜZDE 50'YE ÇIKACAK
JPMorgan, enflasyonun Şubat'ta beklentileri aşmasının ardından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Nisan'da politika faizini 500 baz puan daha artırarak yüzde 50'ye çıkaracağını tahmin etti.

JPMorgan, daha önce TCMB'nin politika faizini yüzde 45'e yükselttiği faiz artışıyla faiz artışı döngüsünü sonlandıracağını öngörüyordu.

GOLDMAN SACHS
Güncelleme yapan bir başka banka da ABD'li Goldman Sachs oldu. Bankadan yapılan açıklamada “Beklenenden yüksek enflasyon ve aralık sonundan bu yana devam eden sermaye çıkışları göz önüne alındığında, bugünkü rakamlar TCMB’nin faizleri daha da artırma riskini artırmaktadır” denildi.

Şubat ayındaki yüksek enflasyon rakamının mekanik olarak 2024 yılsonu enflasyon tahminlerini yıllık %30’dan yıllık %33’e yükselttiğini de belirten Goldman Sachs, “Ancak buna rağmen, Türkiye enflasyonuna ilişkin yapıcı görüşlerimizi koruyoruz” dedi.

halktv

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.