Özer Sencar, dev anketi açıkladı: İşte seçime 3 ay kala partilerin son oy oranı!

Özer Sencar, dev anketi açıkladı: İşte seçime 3 ay kala partilerin son oy oranı!
9-13 Aralık tarihlerinde 2 bin 870 kişi ile anket yapıldı. İşte en son seçim anketi sonucu. MetroPOLL Araştırma Şirketi’nin kurucusu ve yöneticisi Özer Sencar, yaptıkları son ankete göre partilerin oy oranlarını paylaştı.

Seçime 3 ay kala partilerin son oy oranı,MetroPOLL Araştırma Şirketi tarafından açıklandı! Ankete göre en büyük parti, yüzde 28.9 ile kararsızlar oldu.

Sencar’ın paylaştığı sonuçlara göre, kararsızlar dağıtılmadan oyların dağılımı şöyle:

AK Parti: 27,2

CHP: 20

DEM Parti: 7,8

İYİ Parti: 5,8

MHP: 5

Yeniden Refah: 1,4

Zafer Partisi: 1,3

TİP: 1,1

Diğer: 0,6

Kararsız: 13,7

Protesto oy: 10,7

Cevap yok: 4,5

SEDECE CHP OYLARINI ARTIRDI

15-19 Kasım tarihlerinde MetroPOLL'ün gerçekleştirdiği araştırma sonuçları yalnızca CHP'nin oylarını 2 puan artırdığı görülüyor. DEM Parti 1, İYİ Parti 1, AK Parti 3, MHP ise 2,5 puan kaybetmiş durumda.

31 MART İÇİN İSTANBUL ANKETİ

MetroPOLL, Türkiye geneli anketinin yanı sıra İstanbul için yapmış olduğu anketi de paylaştı. İstanbul'da Memleket Partisi'nin oylarının 2,5 puan olduğu ayrıca kararsız ve protesto oylarında da gerileme olduğu görülüyor.

MHP'nin İstanbul'daki oyu 3,8'e düşerken CHP dışındaki diğer partiler Türkiye geneliyle neredeyse aynı oyu alıyor. CHP'nin İstanbul'daki oyu ise kararsızlar dağıtılmadan yüzde 23'ü buluyor.

SONAR'A GÖRE İSTANBUL'DA CHP ÖNDE

Sonar Araştırma da geçtiğimiz hafta İstanbul'daki son durumu ele aldı. Araştırmada, “Bu pazar İBB seçimi olsa hangi parti adayına oy verirsiniz” diye soruldu. Verilen cevaba göre kararsızlar dağıtılırken, yüzde 41.1 ile CHP önde gözüktü. Listenin ikinci sırasında AK Parti yüzde 39.6 ile yer aldı.

gcgivj-wuaa9okt.jpg

karar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum