Parası olanların iştahı kabaracak: Mevduat faizleri COŞTU! Türk lirası mevduat faizi yüzde 65'e tırmandı

Parası olanların iştahı kabaracak: Mevduat faizleri COŞTU! Türk lirası mevduat faizi yüzde 65'e tırmandı
Bankaların TL mevduat faizleri yeniden yükselişe geçti. Merkez Bankası’nın TL zorunlu karşılıklara yaptığı faiz ödemesini almak isteyen bankalar faiz oranlarını %65’e kadar çıkardı. Ortalama 1-3 ay vadeli TL mevduat faizleri ise %52 bandında seyrediyor.

BANKALARIN TL MEVDUAT FAİZLERİ ARTIYOR

Mevduat faizlerindeki yükseliş trendi devam ediyor. Bankaların Merkez Bankası'nın TL zorunlu karşılıklara ödeyeceği faizi alabilmek için geçici olarak yüksek faizle TL mevduat topladığına dikkat çekiliyor. Son olarak şubat ayının başında Merkez Bankası'nın TL mevduat payının artırılması ve KKM'den TL mevduata geçişi özendirmek amacıyla uygulamaya aldığı TL zorunlu karşılıklara nema ödenmesi uygulaması meyvelerini vermeye başladı.

TL MEVDUAT FAİZLERİ YÜKSELDİ

1-3 ay vadeli TL mevduat faizlerinde ortalama oran 16 Şubat haftasında bir önceki haftaya göre 1,10 puanlık artışla yüzde 52,03'e yükselerek 21 yılın zirvesine yaklaştı. TL mevduat faizleri son olarak 22 Aralık 2023 haftasında yüzde 52,60 faiz oranıyla 21 yılın zirvesine çıkmıştı. Yeni yılla birlikte mevduat faizlerinde düşüş yaşanmış, ancak şimdi tekrar yükseliş eğiliminde.

BANKALAR YÜKSEK FAİZLE TL MEVDUAT TOPLUYOR

Bankalar, gelir hedeflerini tutturmak için her ayın son cuma günü hesap kapama yaparken, geçtiğimiz hafta 10 milyon TL ve üzerindeki büyüklükteki hesaplara yüzde 65'e kadar yüksek faizli TL mevduat verdi. Bu uygulamadan ciddi gelir elde eden bankalar, TL mevduat faizlerini daha da yukarı taşıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.