Ramazanda KİLO KİLO alındığı günler geride kaldı: Tanesi 25 TL oldu

Ramazanda KİLO KİLO alındığı günler geride kaldı: Tanesi 25 TL oldu
Ramazan öncesi zam yağmuru vatandaşın belini bükmeye devam ederken iftariyelik ürünler akıl almaz fiyatlara ulaştı. Vatandaşlar tarafından, Ramazan öncesi kilo kilo alınan hurma adeta taneyle satın alınır oldu. İşte 2024 hurma ve iftariyelik ürün fiyatlar

Ramazan ayında kilo kilo alındığı günler geride kaldı. Hurmanın fiyatı 200 liradan 675 liraya fırlayınca 1 tanesi 25 TL oldu.

Ramazan ayının vazgeçilmezi olan Ramazan pidesi, hurma, güllaç ve iftariyelik ürün grupları ile hurmaya gelen zam vatandaşları şoka uğrattı. Eskiden Ramazan ayında, herkesin kilo kilo alıp tükettiği hurma gördüğü rekor zammın ardından nerede ise taneyle satılmaya başlanacak hale gelirken ortaya çıkan fiyatlar fırsatçılık olarak değerlendirildi.

Geçtiğimiz Ramazan ayında en pahalı hurmanın 200 liraya satıldığı belirtilirken, bu sene satışa çıkan hurmaların satış fiyatı ise ağızları açık bıraktı.

HURMA FİYATLARI KABUS OLUYOR

En iyi hurma olarak kabul edilen ve geçen sene 200 liradan satılan Kudüs Hurması fiyatı 675 liraya fırladı. Esnaf taneye vurulduğunda artık hurmanın bir tanesinin 25 TL civarına geldiğini belirterek eskiden yapılan tadımlık hurma ikramlarının bile kaldırıldığı belirtildi.

KAYISI VE ZEYTİN FİYATLARI UÇTU

Ramazan ayında bol bol yapılarak komposto olarak tüketilen kayısının fiyatı ise 340 liraya ulaşırken daha kalitelisi olsun diyenlerin siyah kayısı için ödeyecekleri rakam 380 TL oldu. Zeytinin fiyatının 149 TL ile 379 TL arasında değiştiği görülürken peynir fiyatları da en çok zam gören ürünler arasında yer aldı. Zam yağmuru vatandaşı zorlarken esnaf ise düşen iş hacminden şikayetçi oldu.

uşakgündem.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum