Taşeron işçilere heyecan verici haber! KADRO, Çalışma Bakanlığı'nın masasında...

Taşeron işçilere heyecan verici haber! KADRO, Çalışma Bakanlığı'nın masasında...
Ankara kulislerinden edinilen bilgiye göre, taşeron işçilere söz verilen düzenlemeye yönelik beklenenen kadro müjdesi geldi.

Kamu kurum ve kuruluşlarında taşeron olarak görev yapan işçiler kadro beklemektedir. Kamuda taşeron olarak çalışanların sürekli işçi kadrosuna alınması konusunda hükümet tarafından seçim öncesi söz verilmişti. Peki bu bilgiler ışığında kamuda görev yapan taşeron işçilerin sürekli işçi kadrosuna alınması konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bir çalışma yapıyor mu?

90 bin taşeron işçiye kadro geliyor! 2024 yılına girilmesiyle birlikte, gözler hükümet yetkilileri tarafından yapılacak açıklamalara çevrilmişti. Taşerona kadro müjdesinde son dakika açıklaması Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi.

Bakan Işıkhan'ın taşerona kadro sorusuna verdiği yanıt şöyle oldu;

"2023-2024 yıllarım kapsayan Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolünde yer alan "696 sayılı KHK Kapsamı Dışında Bırakılan Kamu Taşeron İşçilerinin Daimi Kadroya Geçirilmesi" başlıklı 7'nci madde uyarınca çalışmalara devam edilmektedir. "

Kamubiz.com ÖZEL HABER

NOT: HABERİMİZ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCÜLERİNİZİ YORUM OLARAK BELİRTEBİLİRSİNİZ.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
12 Yorum