TBMM Genel Kurulu'ndan Büyük Adım: Salı Günü Görüşmeler Başlıyor!

TBMM Genel Kurulu'ndan Büyük Adım: Salı Günü Görüşmeler Başlıyor!
TBMM’nin yoğun gündem maddeleri belli oldu. 27 Aralık 2023’te "toplanmama kararı" alan TBMM Genel Kurulu, 16 Ocak Salı günü haftalık çalışmasına yeniden başlayacak. Yerel seçimler öncesi memur, işçi ve emeklilerin büyük beklenti içinde olduğu TBMM den ...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, yeni Kanunu Teklifi görüşmeleri için hazırlıklar tamamlandı. Görüşmeler, 16 Ocak Salı Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş yönetiminde tekrar başlayacak. 31 Mart yerel seçimler öncesi memur, emekli ve işçilerin de Meclis gündemine alınmasını istediği önemli talepleri bulunuyor. İşte detaylar..

TEZKERELER GÖRÜŞÜLECEK

Radyo ve Televizyon Üst Kuruluna (RTÜK) üye seçecek Genel Kurul’un, ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri deniz unsurlarının Aden Körfezi, Somali karasuları ve açıkları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerdeki görev süresinin uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresini görüşmesi planlanıyor.

Genel Kurul’da bazı uluslararası sözleşmelere ilişkin kanun teklifleri de ele alınacak.

ÇALIŞMA HAYATIYLA İLGİLİ DÜZENLEMELER GÜNDEMDE

Plan ve Bütçe Komisyonu’nun bu hafta toplanarak çalışma hayatıyla ilgili bazı düzenlemeleri içeren kanun teklifini görüşmesi bekleniyor.

Salı ve çarşamba günleri ise Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerin grup toplantıları yapılacak.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum