Trump Suikasti Sonrası Ekonomist Selçuk Geçer'den Dikkat Çeken Dolar, Altın ve Bitcoin Uyarısı: Tsunamiye Hazır Olun!

Trump Suikasti Sonrası Ekonomist Selçuk Geçer'den Dikkat Çeken Dolar, Altın ve Bitcoin Uyarısı: Tsunamiye Hazır Olun!
ABD eski Başkanı Donald Trump’a suikast girişimi doları nasıl etkiledi? Donald Trump'a yönelik suikast girişiminin Bitcoin, kripto, altın ve dolar piyasasına etkisi hakkında Ekonomist Selçuk Geçer'dan dikkat çeken uyarılar geldi.

Ekonomist Selçuk Geçer, Eski ABD Başkanı Donald Trump‘a yönelik suikast girişimi sonrası piyasalardaki son durumu açıkladı. Bitcoin, kripto, altın ve doların yönü hakkında çıkarımda bulundu. İşte o açıklamalar;

Şimdi gelelim en çok merak edilen sorulardan bir diğerine; piyasalar ne diyecek?

Evet, piyasalar, suikast girişiminin hemen ardından kısa vadeli dalgalanmalar yaşadı ve hatta açık olan bazı ana endekslerde belirgin düşüşler gözlemlendi. Ancak önümüzdeki hafta özellikle Trump’ın kazanma ihtimalinin daha çok konuşulması ile birlikte riskli varlıklarda ciddi yükselişler, güvenli liman tarafında ise satış baskısı görebiliriz. Ayrıca hafif güç kaybeden dolar da yükseliş eğilimine geçecektir.

O zaman önce güvenli liman altınla başlayalım. Suikast haberi duyulur duyulmaz altına ilk etapta talep geldi. Ama bu talep oldukça zayıf kaldı. Trump’ın başkan seçilme ihtimalinin artması bana göre altında satış baskısını artıracak.

Bu arada suikast duyulur duyulmaz dolar satılmış ve değer kaybetmişti. Keza ABD hisseleri de satılan taraftaydı. Bana göre seçim bahislerinin Trump lehine dönmesi dolar ve ABD hisselerinin güçlenmesini beraberinde getirecek.

Son haftalarda satılan Bitcoin ve kriptolar tarafındaysa şok yükselişlere hazır olun derim.

TÜRKİYE NE OLACAK?

Öncelikle Trump, kişisel diplomasiye önem veren bir siyasetçi. Yani önümüzdeki dönemde Erdoğan, Trump muhabbetlerine daha çok tanık olabiliriz.

Tabi bu her şeyin harika olacağı anlamına gelmiyor.

Çünkü Trump dediğim dedik bir siyasetçi ve uluslararası ilişkilerde ana odağı Amerika’nın ekonomik menfaatleri. Bu nedenle Türkiye’den ekonomik tavizler kapabilmek adına S-400, CAATSA, İran ve Orta Doğu konularını sıkça masaya getirecektir. Türkiye ekonomisini ve özellikle savunma sanayisini finansal baskılarla köşeye sıkıştıracaktır. Yani yeni rahip ve mektup skandallarına hazırlıklı olalım. Trump’ın suyuna gidilirse iş dünyasına yönelik esnek politikalar, bazı ticaret anlaşmaları ve ekonomik işbirlikleri de görebiliriz. Tabi bunların hepsi Amerikan menfaatleri şartıyla gerçekleşecektir.

Bu anlamda Türkiye'nin işi zor.

Kısaca Trump seçilirse dolarda ve ekonomide yeni büyük dalgalara hazır olun derim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.