Trump’a suikast girişimi piyasaları nasıl vurdu? İşte dolar, altın ve Bitcoin’de son durum

Trump’a suikast girişimi piyasaları nasıl vurdu? İşte dolar, altın ve Bitcoin’de son durum
Eski ABD Başkanı Donald Trump‘a yönelik suikast girişiminin piyasalara etkisi açıklandı. Ekonomistler dolar, altın ve Bitcoin'in yönü hakkında çarpıcı öngörüde bulundular.

Yatırımcılar Trump’a yapılan saldırı sonrası piyasaların ne yönde seyredeceği merak ediyor. Uzmanlar, saldırı sonrası dolar, Bitcoin ve altın hakkında kritik değerlendirmeler yaptı. Konuya ilişkin uzmanlar, yatırımcıların ilk etapta güvenli liman varlıklarına yönelmesini beklediklerini söylediler. İşte Altın, Bitcoin ve dolardaki beklentiler...

KRİPTO YENİDEN 60 BİN DOLARIN ÜZERİNE ÇIKTI

Capital.com'da kıdemli finans piyasası analisti olan Kyle Rodda, silahlı saldırıdan sonra Bitcoin ve altına yatırımcı akışı öngördüğünü söyledi.

Donald Trump'ın suikast girişimine verdiği yanıt, başkanlık seçimlerini kazanma şansının arttığı yönündeki spekülasyonları destekledi. Bunun sonucunda Bitcoin'in değeri 60 bin doların üzerine çıktı.

Yükselişte Trump'ın kendisini kripto yanlısı olarak konumlandırması etkili oldu.

Saldırı haberinin ardından 60 bin 275 dolara kadar çıkan Bitcoin fiyatı saat 14.00 itibarıyla 60 bin 110 dolardan işlem görüyor.

ALTINDA REKOR BEKLENTİSİ

ATFX Global Markets'ın baş piyasa analisti Nick Twidale,"Altının tüm zamanların en yüksek seviyelerini test edebileceğini düşünüyorum, yen ve doların satın alındığını göreceğiz ve hazine tahvillerine de akışlar olacak" dedi.

Bununla birlikte ilk piyasa yorumları, silahlı saldırının Trump'ın seçimi kazanma şansını artıracağını bunun da hazine tahvilleri için olumsuz olabileceğine işaret etti.

BCA Research şirketinin Kaliforniya merkezli baş stratejisti Marko Papic'e göre, saldırı Trump'ın seçim şansını artıracağı için tahvil yatırımcıları özellikle dikkat etmesi gerekiyor.

Papic "Trump'ın kazanma ihtimali arttıkça tahvil piyasasında bir kargaşa olasılığının da artacağına inanmaya devam ediyorum" dedi.

Eski Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara da suikast girişiminin ABD seçimine etkisini ve sonrasını değerlendirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.