Uçuşa geçen kripto paralarda yeni beklenti! İşte uzmanların Mart ayı tahminleri...

Uçuşa geçen kripto paralarda yeni beklenti! İşte uzmanların Mart ayı tahminleri...
Kripto paralardaki yükseliş trendi yatırımcısının yüzünü güldürüyor! Peki bu yükseliş yatırımcısını yarı yolda bırakır mı? 60.000 doların üzerinde seyreden Bitcoin fiyatındaki tırmanış ne kadar sürecek? Ayrıntılar haberimizde...

Mart ayına girdiğimiz şu günlerde, yatırımcılar önümüzdeki aylarda kripto para piyasasının nasıl bir yol izleyeceğini, merak ediyor. Kripto paralardaki yükselişine ilişkin uzmanların Mart ayı tahminleri nasıl oldu? İşte detaylar...

Bitcoin'deki yükseliş devam ediyor. 60.000 doların üzerindeki seviyelerde seyreden Bitcoin ETF hacimleri bir miktar zayıfladı. Şubat ayının son gününde 28 Şubat rekorunun altında hacim meydana geldi.

Yaklaşan hafta sonuna rağmen eğer BTC güçlü kalabilirse altcoinlerde ciddi fiyat artışlarının tetiklenmesi bekleniyor.. Peki BTC ve ETH için uzmanların mart ayı tahminleri ne yönde?

BTC VE ETH'Yİ MART AYINDA NE BEKLİYOR?

Ali Chart tarafından yapılan değerlendirmeye göre BTC ciddi bir dirençle karşılaşmıyor. IntoTheBlock tarafından sağlanan IOMAP grafiğine göre kral kripto para birimi için devasa bir direnç görünmüyor. Karlılığın tekrar %99’un üzerine çıktığını düşünürsek bu tablo daha anlaşılır oluyor.

Aşağıdaki haftalık grafik, yukarıda açıklanan destek seviyesinin daha önce BTC için iyi bir sıçrama seviyesi sağladığını göstermektedir. 2021 yılında 69.000 dolara o büyük hareket başlamadan önce de benzer bir süreç meydana gelmişti.

RSI aşırı alım bölümünde ve 85’in üzerindeki güçlü duruş yukarı yönlü hareketli ortalamalarla destekleniyor. Öte yandan Ali, kısa vadeli yatırımcıları TD Sequential göstergesinin dört saatlik grafikte bir satış sinyali verdiği konusunda uyardı. Bu da %5’e yakın bir fiyat düzeltmesi doğurabilecek güçte. Mart ayında BTC fiyatı normal şartlarda 69.000 doları test edebilecek gibi görünüyor.

Altcoin kralı tam BTC paritesinde kırılımı gördü 0,08BTC bölgesine doğru ilerleyebilir demişken ralli başladı. BTC fiyatındaki artışla birlikte fiyat 0.06051BTC seviyesinden döndü ve 0,0539BTC’de destek buldu. Dolar bazlı fiyat artmış olsa da BTC’den zayıf performans gösteriyor olması can sıkıcı. Fakat iyi haber şu ki 13 Mart tarihinde Dencun ve Mayıs sonunda Spot Ethereum ETF kararları var.

Eğer beklenen talep canlanması Dencun ile tetiklenir, ETF beklentisiyle hızlanırsa 0,06-0,07 BTC bölgesine tırmanan fiyat Mart ayında 4.300 dolara kadar yükselebilir.

JP MORGAN ANALİSTLERİNDEN YORUM

JP Morgan analistleri, Nisan ayındaki Bitcoin ödül yarılanması sonrası Bitcoin fiyatıyla ilgili şoke eden yorumda bulundu.

JP Morgan analistleri yayımladıkları son raporda, halving olayının ardından Bitcoin madencilerinin ödüllerini blok başına şu anki 6,25 BTC'den 3,125 BTC'ye düşeceği ve bu düşüşün madencilerin kârlılığını olumsuz etkileyeceği üzerinde durdu. Bu, daha yüksek bir bitcoin üretim maliyeti anlamına gelirken analistler, yarılanma sonrası Bitcoin’in 42.000 dolara kadar düşebileceği tahmininde bulundu.

aydınlık

EDİTÖR NOTU: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum