Adliye çalışanlarının özlük hakları ve çalışma koşullarına yönelik sorunları

Adliye çalışanlarının özlük hakları ve çalışma koşullarına yönelik sorunları
Adliye çalışanlarının (mübaşir ve zabıt katipleri) fazla çalışma ve özlük hakları sorunlarına ilişkin yazılı soru önergesi verildi.

Adliye çalışanlarının (mübaşir ve zabıt katipleri) fazla çalışma ve özlük hakları sorunlarına ilişkin yazılı soru önergesi verildi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Anayasa'nın 98 ve TBMM İçtüzüğü'nün 96. Maddeleri gereğince Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından yazılı olarak yanıtlanması konusunda gereğini arz ederim. Saygılarımla,

Murat BAKAN
İzmir Milletvekili

Başkanlığa geliş tarihi 30/11/2017 olan 7/20148 esas numaralı adliye çalışanlarının sorunlarına ilişkin yazılı soru önergeme yanıt verilmemiştir. OHAL ile birlikte mahkemelerin artan iş yükü adliye çalışanlarını olumsuz yönde etkilemektedir. Bu ay 1 hafta içinde 3 adliye çalışanı intihar etmiştir. Adalet çalışanları, I haftada 3 meslektaşlarının intiharına ilişkin dikkatleri özlük hakları ve çalışma koşullarına çekmek suretiyle içinde bulundukları durumu "adaletsizlikler, amir baskısı, mobbing, adliye işlerinin stresli oluşu, yapılan iş ile alınan maaşın orantısızlığı, geçim sıkıntıları gibi birçok sorun var” şeklinde ifade etmektedir. Bu bağlamda;

1 — Adalet çalışanlarının neden intihara sürüklendiğine ilişkin bir araştırma yapıyor musunuz ve/veya yapmayı düşünüyor musunuz?
2 — Adliyede görev yapan mübaşir ve zabıt katipleri en düşük ve en yüksek olmak üzere kaç TL maaş almaktadır? Fazla mesai yapıldığında bunlara mesai ödenmekte midir? Günlük kaç saat çalışmaktadırlar?
3 — Adalet çalışanlarının özlük hakları ve çalışma koşullarına ilişkin adaletsizlikleri gidermek adına yapıcı bir çalışma yürütüyor musunuz ve/veya yürütecek misiniz?

Kamubiz.com ÖZEL HABER / ANKARA

(Sitemizden Alıntılanan Haberlerde Kaynak Gösterilmeden Kullanılması Halinde Yasal İşlem Yapılacaktır)

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.