“Memur enflasyon altında ezdiren konfederasyonları kınıyoruz”

“Memur enflasyon altında ezdiren konfederasyonları kınıyoruz”
Memur ve memur emeklisi’nin ağustos sonrasını borçla geçireceğini söyleyen Hürriyetçi Büro-Sen Mersin İl Temsilcisi Mustafa Güven, 2025 yılına kadar enflasyonda yaşanan her artış nedeniyle memurların borç batağına sürükleyeceğini vurguladı.

Hürriyetçi Büro-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Güven, 2024 Tüketici Fiyat Endeksinin Tüik’e göre aylık yüzde 1,64 Enag’a göre yüzde 4,27 arttığını belirterek, Hükümetin memur ve memur emeklilerine refah payı vermesinin şart olduğunu söyledi...

“Enflasyondaki her artış memuru ve emekliyi ezecek”

2025 yılına kadar enflasyonda yaşanan her artışın memur ve emeklileri borç batağına sürükleyeceğini vurgulayan Güven, “Hükümetin Memur ve Memur Emeklilerine Refah Payı vermemesi büyük bir hezimete sebep olmuştur. Bilindiği gibi geçtiğimiz Temmuz ayında 6 aylık enflasyon Tüik’e göre yüzde 24,74 Enag’a göre yüzde 41,16 olarak gerçekleşmişti. Memurlara verilen 2024 yılı ücret artışı 6 Aylık ortalama yüzde 19,31 olarak öngörülmüştür. Elektriğe yapılan yüzde 38, Akaryakıta yapılan ÖTV zammı yüzde yüzlere varan kira artışları vb. artışlar devam ediyor ve bu durumda memurlar Temmuz ayından yıl sonuna kadar enflasyon altında ezilmeye devam edecektir. Kayıpları yılsonu itibariyle yüzde 70’lere kadar çıkacaktır.” diye konuştu.

“Memur ve emeklileri enflasyon altında ezdiren sözde konfederasyonları kınıyoruz”

Bu mağduriyetlerin giderilmesi için her ay en az enflasyon kadar artış sağlanması için hükümet nezdinde girişimlerini sürdüreceklerini dile getiren Mustafa Güven, şöyle konuştu: “Hükümeti memuru enflasyona ezdirmeyeceğiz sözünün arkasında durmaya davet ediyoruz. En düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL olarak belirlenmiş olup kira oranlarının yüksek olduğu günümüz şartlarında yok sayılacak kadar azdır. En düşük Emekli maaşı 25 bin TL. Olmalıdır bu da yetersizdir ancak bir nebzede olsa Emeklilerimizi rahatlayacak ve nefes aldıracaktır. Memurlarımızdan kesilen gelir vergisi kesinti matrahları yeniden düzenlenmelidir. Hür-Sen ve Hürriyetçi Büro-Sen olarak, enflasyon canavarına teslim edilen memurların haklarını her platformda savunmaya devam edeceğiz. Aylık Enflasyon farkı ve Refah Payı verilmemesi halinde iş bırakma dâhil her türlü eylemi yapmakta kararlıyız. Emek sömürüsüne göz yuman, memur ve emeklileri enflasyon altında ezdiren sözde konfederasyonları kınıyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.