Sözcü gazetesinden memurlara kötü haber: Maaşlar dondurulabilir!

Sözcü gazetesinden memurlara kötü haber: Maaşlar dondurulabilir!
Memur maaşlarının dondurulacağı yönünde flaş iddia bu kez Türkiye'den geldi. Financial Times yazarı Gustavo Medeiros, Türkiye'de memur maaşlarının dondurulabileceğine dair iddialarını Sözcü yazarı Nedim Türkmen değerlendirdi. İşte Türkmen'in dikkat çeken

Sözcü yazarı Nedim Türkmen, Türkiye'de memur maaşlarının dondurulmasının uzak ihtimal olmadığını ve Hükümetin, emeklilerin ardından fedakarlık sırası artık memurlarda diyebileceğini yazdı. İşte o ifadeler;

MEMUR MAAŞLARININ DONDURULMASI UZAK İHTİMAL DEĞİL

Türkiye’de olacakları, hep ilk İngilizlerden duyarız. Memur maaşlarının dondurulması, uzak ihtimal değil. 2008 ekonomik krizi yaşanırken İngiltere, Yunanistan, Portekiz, İtalya, İspanya ve İrlanda’da maaşlar dondurulmakla kalmamış bazı ülkeler kesintiye de gitmişlerdi.

Gelelim rakamlara; geçen yıl bütçeye personel gideri olarak 952 milyar 308 milyon TL ödenek konulmuştu ama ödenekler aşıldı. Personele 1 trilyon 324 milyar 584 milyon TL bütçeden ödeme yapıldı. Bu yıl bütçede personel gideri için 2 trilyon 553 milyar 495 milyon TL ödenek konuldu. İlk 6 ayda ödeneğin %50.3’ü olan 1 trilyon 285 milyar 420 milyon TL harcandı. Ne güzel, ilk 6 ay hedefin yarısı diyebilirsiniz. Temmuz ayında memur maaşlarına yapılacak olan %19.31’lik zam oranını dikkate aldığımızda, işin vahameti ortaya çıkıyor. Bu, şu demek oluyor; bütçede personel gideri için konulan rakam en az 250 milyar TL fazla gerçekleşecek.

MEMURLAR FEDAKARLIK YAPMAK ZORUNDA OLACAK

İktidar, memurlara; emekli ve özel sektörde çalışan ücretliler fedakarlık yaptı ve yapmaya devam ediyor, fedakarlık sırası artık sizde demek zorunda kalacak. Gidiş onu gösteriyor.

sözcü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum