Cumhurbaşkanı Yardımcısına 3600 Ek Gösterge Soruldu

Cumhurbaşkanı Yardımcısına 3600 Ek Gösterge Soruldu
Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan bazı meslek gruplarına 3600 ek gösterge verilmesi ile ilgili yürütülen çalışmalara ilişkin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat OKTAY'a soru önergesi yöneltildi. 3600 ek göstergeden faydalanacak olan kişilerin mesleklerine göre sayıları nelerdir? 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 
Aşağıda yazılı yer alan sorularımın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat OKTAY tarafından, Anayasa’nın 98. ve TBMM İçtüzüğünün 99. maddeleri gereğince yazılı olarak yanıtlanmasını saygıyla dilerim.13.11.2020 Prof. Dr. Kamil Okyay SINDIR /İzmir Milletvekili 

2021 yılı bütçesi, TBMM Plan ve Bütçe komisyonunda görüşülmeye başlanmıştır. 3 Kasım tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı 2021 yılı bütçesi görüşmeleri esnasında Sayın Bakan'a yöneltmiş olduğum “öğretmenlerimiz için 3600 ek gösterge düşünüyor musunuz?” sorusuna vermiş olduğu 11.11.2020 tarih ve 99074258-610-E. 124 Sayılı cevabi yazılı yanıtta “Ek göstergelerin 3.600'e yükseltilmesi hususu, Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında öğretmen kadrolarında görev yapanların yanında diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan bazı personeli de kapsadığından, genel bir yaklaşımla ele alınması gereken konuya yönelik çalışmalar Cumhurbaşkanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığınca yürütülmektedir” şeklindedir. 

Bu çerçevede aşağıda yazılı yer alan sorularımın tarafınızdan yanıtlanmasını saygıyla dilerim: 

1- Kamu kurum ve kuruluşlarında 3600 ek göstergeden faydalanacak olan kişi sayısı nedir? 
2- 3600 ek göstergeden faydalanacak olan kişilerin mesleklerine göre sayıları nelerdir? 
3- 24 Haziran 2018 seçimlerinden önce bizzat Cumhurbaşkanı'nın kendisi tarafından AK Parti'nin seçim beyannamesi toplantısında, "Değerli kardeşlerim önemli bir konuya geliyorum. Burayı hassas dinleyelim. Polis, öğretmen, hemşire, din görevlilerimize bir müjde vermek istiyorum. Diğer idarecilerimizin emeklilik ek göstergelerini 3 bin 600'e çıkaracağız. Buradaki adaletsizliği gidermiş olacağız." açıklaması yapmasına karşın yerine getirilmemesinin nedeni nedir?
4- Ak Parti Hükümeti tarafından her fırsatta 3600 ile ilgili bir çalışma yapıldığından bahsedilmektedir. Zira Milli Eğitim Bakanı da bütçe görüşmeleri esnasında kendisine yöneltmiş olduğum soruya “bir çalışma yürütüldüğünü” söylemiştir. Bahsedilen çalışma ne aşamadadır? Ne zaman sonuçlandırılacaktır? 
5- 3600 ek gösterge ile ilgili yapılan açıklamalar yurttaşları oyalama ve seçimden seçime oy isteme politikası mıdır? 

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum