İşte 555 bin lira yatırıp Cumhurbaşkanı adayı olan ama tanınmayan 6 isim

İşte 555 bin lira yatırıp Cumhurbaşkanı adayı olan ama tanınmayan 6 isim
Cumhurbaşkanı adaylığına başvurabilmek için ilk olarak 555 bin TL yatırmak daha sonra da 100 bin imza toplamak gerekmektedir.

YSK'nın açıkladığı listede kamuoyonun hiç tanımadığı 6 isim yer alıyor. İşte 100 bin imza toplaması mümkün olmayan ama 555 bin lira yatıran 6 Cumhurbaşkanı adayı..

Cumhurbaşkanlığı adaylığı için başvurmuş olmasına rağmen kamuoyunun tanımadığı 6 isim bulunmaktadır.

İşte 555 bin lira yatırmasına rağmen 100 bin imzayı toplaması oldukça zor görünen 6 isim:

Davut Turan kimdir?

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
Davut Turan Batmanlı İnşaat Mühendisidir. 45 yaşında ve 4 çocuk sahibi olan Turan, 555.980 TL tutarındaki başvuru ücretini yatırarak Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığına başvurmuştur.

Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili bilgi veren Davut Turan “2001 yılından beri Batmanda yaşıyorum. Amacım Cumhurbaşkanı seçilerek yurttaşlarıma her konuda yardımcı olmak, mutlu, huzurlu ve refah içinde yaşamalarını sağlamaktır. Eğer seçilirsem, bu kez Dünya başkanlığı için mücadele edip tüm ülkelerle diyalog içinde olacağım. Batmanlılardan ve herkesten imza bekliyorum” dedi.

Erkan TRÜKTEN kimdir?
1980 yılında Bulgaristan'da dünyaya gelen Erkan Trükten ilk, orta ve lise eğitiminin ardından İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümünü kazandı ve bu bölümden mezun oldu.

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da felsefe üzerine eğitimler almıştır. Felsefe ve tarih alanında pek çok kitapları bulunan Erkan Trükten'in kitapları çeşitli yayınevleri tarafından okurlarının beğenisine sunulmuştur. Dünya Tarihi, Felsefe, Felsefi Akımlar & Filozoflar kategorilerinde eserler kaleme almıştır.

Bunun yanında BBN Türk ve YouTube üzerinden yayınlar yapmıştır. Ülke ve dünya gündemine dair yorumları ve analizleri ile dikkatleri çeken Erkan Trükten bağımsız Cumhurbaşkanı adayı olmak için çalışmalara başlamıştır.

Halil Murat Ünver kimdir?
Doç. Dr. Halil Murat Ünver, Kırıkkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisidir.

Ünver, Kurucu ortağı olduğu 25 yıllık geçmişle sahip olan KEMAS Ltd. Şti.'nde kalıp tav ocağı, konik ısıtma ocağı, indüksiyonlu su ısıtma sistemleri, PLC kontrollü güç ünitesi, jel yapıştırma sistemleri gibi üretim teknolojileri geliştirdi.

Hilmi Özden kimdir?
Uluslarası bir bilim adamı olan 1959 doğumlu Hilmi Özden, Konya ve Eskişehir’de İlk ve Orta öğrenimini tamamladı. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdikten sonra, iki yıl mecburi hizmet ve on altı ay askerlik görevlerini takiben Sağlık Ocaklarında, Köy Hizmetleri 14. Bölge Müdürlüğünde tabip olarak çalıştı.

1995 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalında Prof. Dr. Gürsel ORTUĞ ve Prof. Dr. Nedim ÜNAL danışmanlıklarında “Omurganın Torakal Bölümü’nde Medulla Spinalis Çaplarının Manyetik Rezonans Tekniği İle Ölçümü ve Değerlendirilmesi” isimli tezi tamamlayarak Anatomi doktoru unvanı aldı.

2005 yılında ESOGÜ tarafından Nottingham Üniversitesine gönderildi ve Dr. Lopa Leach’in yanında angiogenesis üzerine çalıştı. Yurt içinde sıçan ve farelerde transplantasyon, embriyonik kök hücre ve mikrocerrahi üzerine çalışmalar yapan ekiplerde görev aldı.

Anatomi profesörü ve tıp doktoru olan Hilmi Özden, ayrıca farklı alanlarda lisans ve doktora sahibidir.

Dr. Özden, 2002 yılında ESOGÜ Tıp Fakültesi Deontoloji Anabilim Dalında Prof. Dr. Ömür Elçioğlu’nun öğrencisi olarak “Kutadgu Bilig’de Ahlâk Kavramı ve Tıp Etiğine Katkısı” isimli tezini tamamladı.

Anatomi, Tıp Tarihi ve Tıp Etiği üzerine yurt içi ve yurt dışı çalışmaları bulunan Dr. Özden ESOGÜ Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı’nda öğretim üyesidir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

İrfan Uzun kimdir?
Aslen Trabzon Sürmene Köprübaşı’lıdır. Evli ve iki çocuk babası olan Uzun, İlk ve Orta öğrenimini Zonguldak İlinde tamamlamıştır. Bir dönem İstanbul Paşabahçe Ferit İnal Lisesinde eğitim almıştır.

Beykent Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu Hukuk , Eskişehir Anadolu Üniversitesi Banka ve Sigortacılık, Brussels Capital Üniversitesi Yazılım Uzmanlığı bölümlerinden başarı ile mezun olmuştur. İngilizce, Rusça ve Arapça dillerinde eğitim almıştır ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’ndeki öğrenimine devam etmektedir.

Okuduğu Üniversite Adalet programı Hukuk Bölümünün bitirme tez konusu olan Siyasi Parti oluşumları; “Siyasi Parti Kuruluşu, Organları, Organların Görevleri, Teşkilatlanmaları ve Siyasi Partilerin Tüzel Kişiliklerinin Sona Ermesi” tezini başarı ile tamamlamıştır.

Tüm bilgi birikimi ve eğitimlerini harmanlayarak gençlik yıllarından itibaren Vatan ve Millet sevdasıyla ilgili olduğu siyasete kurucusu olduğu Adalet Birlik Partisi ile yeni bir soluk kazandırmıştır.

Parti teşkilatlarında özellikle gençlerin, kadınların ve engelli vatandaşların aktif siyasete katılımını arttırmaya yönelik çalışmalar yaparak farklı bir siyasi anlayış beraberliğinde örgütsel bir yapı geliştiren Uzun, geliştirdiği bu yapı ile diğer tüm siyasi parti teşkilatları içinde ilk günden itibaren adından söz ettirmiş ve siyasetin tabana yayılarak geniş halk kitleleri tarafından benimsenerek itibar görmesi yolunda adımlar atmıştır.

Tüm bu çalışmalarının yanı sıra, 1995 yılında Uzun Sigorta Aracılık Hizmetleri Limited şirketini kurmuş olup 2013 yılından beri kısa adı SAAD olan Sigorta Aracıları ve Acenteler Dernek Başkanlığı görevini devam ettirmekte ve bir çok Sivil Toplum Kuruluşlarında faal görevleri bulunmaktadır.

Yakup Türkkal kimdir?
Kırşehirli iş insanıdır. Tükkal'la ilgili özgeçmiş internette bulunmamaktadır.

YSK'nın başvurularını kabul ettiği 9 kişi şu şekildedir:
- Davut TURAN,
- Doğu PERİNÇEK,
- Erkan TRÜKTEN,
- Halil Murat ÜNVER,
- Hilmi ÖZDEN,
- İrfan UZUN,
- Muhammed Ali Fatih ERBAKAN,
- Muharrem İNCE,
- Sinan OĞAN,
- Tevfik Ahmet ÖZAL,
- Yakup TÜRKAL'ın,
gazetememur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.