Memur-Sen'den seyyanen zam çağrısı

Memur-Sen'den seyyanen zam çağrısı
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, enflasyon rakamlarına ilişkin memurun kayıplarının arttığını belirterek, seyyanen zam çağrısında bulundu.

Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın, açıklanan enflasyon rakamları sonrası açıklamalarda bulundu. Yalçın, “2023 Mart ayı enflasyon oranı yüzde 2,29 olarak açıklandı. Ocak-Mart dönemi 3 aylık enflasyon yüzde 12,52 ve enflasyon farkı yüzde 4,19 olarak gerçekleşti. Önümüzdeki 3 aylık süreçte oluşacak enflasyon, enflasyon farkına eklenecek. Oluşan tablo; maaş/ücretlerin eridiğini, kayıpların artacağını, kayıpların telafisi için iyileştirme yapılması gerektiğini göstermektedir. Memur-Sen olarak, toplu sözleşme artışının üzerine verilecek iyileştirmenin refah payı olarak verilmesini bu yüzden ısrarla dile getirmiştik” dedi.

SEYYANEN ZAM TALEP EDİLDİ
“Mevcut durum; ‘En iyi zam fiyat istikrarıdır’ sözümüzü uygulama zemininde de tescillemiştir. Nominal fiyat artışlarıyla rakamsal büyüklüğün değil, reel artışlarla alım gücünün korunması gerekmektedir” diyen Yalçın, memur kesiminin elini taşın altına koyduğunu her dönem çalıştığını ifade etti.

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Yalçın, “Memur-Sen olarak, demokratikleşme, özgürleşme ve hakları artırma noktasında atılan adımları biliyor ve diyoruz ki; Devletimiz, enflasyon kayıplarını telafi edecek, gelir dağılımında adaleti sağlayacak, gelirler arasındaki makası daraltacak güce de iradeye de sahip. Sözleşmeli personelin kadroya geçişinde, ek gösterge düzenlemesinde, en düşük emekli maaşını artırma ve EYT’yi çözüme kavuşturma iradesinde olduğu gibi en düşük devlet memuru maaşı göz önünde bulundurularak kamu görevlilerimizin haklı beklentisi görülmeli, seyyanen iyileştirme hayata geçirilmelidir” çağrısında bulundu.
milligazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.