MHP'li belediye 'çocuklarının işe alınmasını' böyle savundu

MHP'li belediye 'çocuklarının işe alınmasını' böyle savundu
Taşköprü Belediye Başkanı Çatal'ın, Kastamonu Belediye Meclis üyesi MHP'li Seyfettin Rençber'in oğlunu mühendis olarak işe alması karşılığında, kendi kızı Edanur Çatal'ı da işe aldırdığı ortaya çıktı.

Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin, Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal'ın, sınavsız işe aldığı iddia edilen belediye meclis üyesi Seyfettin Rençber'in oğlunu mühendis olarak işe aldığını belirtti. Erbilgin ayrıca, Kastamonu Belediyesi huzurevinde sağlık hizmetleri sınıfında sınavsız işe alınan Edanur Çatal'ın da Başkan Çatal'ın kızı olduğunu iddia etti.

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Erbilgin, bu iddiaların kabul edilemez olduğunu ve yurttaşların çocuklarının yıllarca sınavlara hazırlanıp ter dökerek iş bulmaya çalışırken, bu şekilde işe alımın Cumhur İttifakı anlayışına uygun olmadığını belirtti. Erbilgin, bu durumun sadece Azdavay ve Kastamonu Belediyelerinde değil, Cumhur İttifakı'nın diğer belediyelerinde de sıkça yaşandığını dile getirdi.

Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal ise iddialara cevap vererek, kızının Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Hastanesi'nden deneyimli personel arayan belediyeye başvurduğunu ve ihtiyaç olduğu için işe alındığını savundu. Çatal, "Biz belediye başkanıyız diye çocuğumuz çalışmayacak mı?" diyerek, eleştirilere yanıt verdi.

Bu gelişmelerin ardından, işe alımlarda liyakatin ve adil bir şekilde yapılmış sınavların önemine vurgu yapılırken, siyasi otoritenin ayrıcalıklı işe alım uygulamalarının son bulması gerektiği ifade edildi.

Milli Gazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.