2024 Okul hastane devlet daireleri TYP alımı ne zaman başlayacak?

2024 Okul hastane devlet daireleri TYP alımı ne zaman başlayacak?
Türkiye'de 2024 - 2025 yılı öncesinde her yıl TYP işçi alımları merakla bekleniyor. Peki 2024 Okul hastane devlet daireleri TYP alımı ne zaman başlayacak?

Türkiye'de 2024 - 2025 yılı öncesinde her yıl TYP işçi alımları merakla bekleniyor. Peki 2024 Okul hastane devlet daireleri TYP alımı ne zaman başlayacak? İşte detaylar.

Devlet dairelerinde TYP alımları her yıl Eylül - Kasım aylarında gerçekleştiriliyor. Adaylar başvuru yaparken kura çekilerek bu süreçte de TYP alımları gerçekleştiriliyor. Her yıl 30 ila 50 bin arasında değişen TYP alımlarında da vatandaşlar ne zaman başvuruların başlayacağını araştırmaya başladı. Peki alımlar ne zaman başlayacak?

2024 TYP ALIMLARI NE ZAMAN?

Türkiye'de TYP işçi alımları için de başvuru yapacak adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, 18 yaşını doldurmuş olması ve herhangi bir kamu kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olması gerekiyor.

Adaylar, başvurularını İŞKUR'un resmi web sitesi üzerinden ya da ALO 170 hattını arayarak yapabilirler. Başvuru sürecinde online başvurular daha pratik ve hızlı bir seçenek olarak öne çıkıyor.

2024 - 2025 yılı TYP alımlarının da Eylül - Kasım ayları arasında gerçekleştirilmesi bekleniyor.

TYP NEDİR?

Toplum Yararına Programlar; afet, salgın, acil durum dönemlerinde ve diğer mücbir sebeplerde kamu hizmetlerinin desteklenmesi yoluyla özel politika gerektiren gruplar başta olmak üzere işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engellemek ve bu kişilere geçici gelir desteği sağlamak üzere aktif işgücü hizmetleri kapsamında İŞKUR ile kamu kurum ve kuruluşları işbirliğinde düzenlenen programlardır.

Etiketler :