Kamuda Haftada 3 Gün Çalışma Modeli! Günlük 566 TL Ödeme Yapılacak

Kamuda Haftada 3 Gün Çalışma Modeli! Günlük 566 TL Ödeme Yapılacak
Kamuda işsizlere yönelik yeni bir işgücü uyum programı başlatılıyor. Bu program kapsamında eğitimini tamamlayan kişiler, haftanın 3 günü toplam 22,5 saat kamu kurumlarında çalışacak ve günlük 566 TL cep harçlığı alacak.

İşsizler için "haftada 3 gün çalışma" ve "harçlık ödemesi" içeren yeni bir işgücü uyum programı devreye giriyor.

Program Detayları:

Bu programa göre işsizlere ilk bir ay boyunca çocuk bakımı, ağaçlandırma gibi alanlarda eğitim verilecek. Eğitimi tamamlayan katılımcılar, haftada 3 gün kamu kurumlarında çalışacak ve bu süre zarfında cep harçlığı alacak. Program en fazla 10 ay sürecek ve finansmanı işsizlik sigortası fonundan sağlanacak. Programın amacı, işsiz bireyleri çalışma disipliniyle tanıştırmak ve onları iş gücüne kazandırmak olarak belirtiliyor.

Eğitim ve Çalışma Konuları:

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre, programın amacı işsizlerin istihdam edilebilirliklerini artıracak bilgi ve becerileri kazandırmaktır. Kamu kurumları, eğitim konularını Türkiye İş Kurumu'na (İŞKUR) sunacak ve uygun görülen eğitimler başlatılacaktır. Eğitim konuları arasında engelli, yaşlı ve hasta bakımı, çocuk bakımı, tarımsal üretim, ağaçlandırma, kamusal alanların temizliği ve bakımı, geri dönüşüm, park ve yeşil alanların korunması, doğal yaşam alanlarının restorasyonu ve spor ve kültür faaliyetlerinin desteklenmesi gibi konular yer alacaktır.

Programın Süresi ve Ödemeler:

Programın ilk dört haftasında haftada 37,5 saat eğitim verilecek. Bu süre zarfında katılımcılar haftada 5 gün eğitim alacaklar. Eğitim tamamlandıktan sonra haftanın 3 günü toplam 22,5 saat çalışma yapılacak. Programın son iki haftasında ise iş arama eğitimleri verilecek ve programın toplam süresi 10 ayı geçmeyecek. Katılımcılara verilecek günlük cep harçlığı tutarı, İŞKUR Yönetim Kurulu tarafından belirlenmiştir ve katılım sağlanan gün sayısına göre hesaplanacaktır. Katılımcılar izinli oldukları günlerde cep harçlığı ve SGK prim ödemesi alamayacaklardır.

Kimler Başvurabilir?

İşgücü uyum programına, 18 yaşını doldurmuş, son bir aydır sigortalı çalışmamış, yaşlılık veya malullük aylığı almayan ve İŞKUR tarafından sunulan aktif işgücü ve işsizlik sigortası programlarına katılmamış kişiler başvurabilecektir. Başvuru yapacak kişilerin hane gelirlerinin net asgari ücret ile 4 net asgari ücret arasında olması gerekmektedir. Bu şartları karşılayanların başvuruları İŞKUR tarafından değerlendirilecektir.

Günlük Ödeme: 566 TL

Program kapsamında katılımcılara günlük net 566.73 TL ödeme yapılacak. Programın ilk dört haftasında haftalık 37,5 saat, diğer haftalarda ise 22,5 saat çalışma öngörülüyor. Katılımcılar programdan toplam 140 gün yararlanabilecekler.

Gençler de Katılabilecek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, programın detaylarını açıklarken, çalışma hayatına adım atan katılımcıların yarı zamanlı çalışma hakkına sahip olacağını belirtti. Böylece, kamu kurumlarında çalışırken başka bir işte daha çalışma imkanı olacak. Programın öğrenciler için de uygun olacağı ve üniversite öğrencilerinin eğitimlerine devam ederken iş tecrübesi kazanabilecekleri ifade edildi. Ayrıca program, iş arayanların yeteneklerini geliştirerek özel sektörde iş bulmalarını kolaylaştırmayı hedefliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.