Kamudaki şeflerin maaş sorunu: Astları ile maaş farkı 300 TL, üstleri ile 5.000 TL

Kamudaki şeflerin maaş sorunu: Astları ile maaş farkı 300 TL, üstleri ile 5.000 TL
Kamuda görev yapan şefler 2024 yılında ve özellikle yeel seçimler öncesi 3600 ek gösterge ve maaş adaletsizliğinin çözüm bekliyor.

Kamuda şef olarak görev yapan ve kurum mevzuatına hakim, kurumun yükünü sırtlayan meslek grubunun ciddi bir maaş sorunu var.

GÖREVDE YÜKSELME SINAVI İLE ATANAN ŞEFLER ASTLARINDAN SADECE 300 TL FAZLA ALIYOR.

Görevde yükselme sınavı ile başarılı olarak atanan şeflerin astları ile maaş farkı 300 TL iken üst kadro şube müdürleri ile maaş farkı yaklaşık 5.000 TL.

ŞEFLERİN MAAŞLARI BAKANLIKLARA GÖRE FARKLILIK GÖSTERİYOR

Şeflere nazaran alt kadroda yer alan temizlik ve güvenlik personeli maaşları şef maaşları aynı ya da daha fazladır. Cumhurbaşkanlığı 1 nolu kararnamenin 509. Maddesine göre yönetici kadrosunda yer alan kamu şeflerinin aynı unvandaki bazı bakanlıklardaki diğer şeflere göre daha düşük maaş aldığı görülmektedir. Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve diğer kurumda çalışan şeflerinin maaşları farklıdır.

ŞEFLERE 3600 EK GÖSTERGE VERİLMEDİ.

Özel hizmet tazminatının artırılması ve eşit işe eşit ücret ilkesine göre tüm kurumlardaki şeflerin maaşlarının aynı olmasını talep edilmektedi. Diğer bir mağduriyet ise birçok meslek grubuna verilen 3600 ek göstergenin kendilerine verilmeyişidir. Birlikte çalıştıkları şube müdürlerine de verilmiştir. Ancak aynı yönetici grupta yer alan şefler mağdur edilmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
12 Yorum