Memur maaş zam oranı yüzde kaç olacak? İşte TEMMUZ 2024 MEMUR MAAŞ ZAMMI HESABI

Memur maaş zam oranı yüzde kaç olacak? İşte TEMMUZ 2024 MEMUR MAAŞ ZAMMI HESABI
Mayıs ayının bitmesine sayılı günler kala milyonlarca memur ve memur emeklisi, gözünü Temmuz ayı içerisinde yapılacak zam oranlarına dikti. Peki güncel verilere göre memur maaş zam oranı yüzde kaç olacak?

Temmuz ayına yaklaştıkça, milyonlarca memur Temmuz 2024 maaş zam oranına odaklanmış durumda. Peki enflasyon beklentisine göre Temmuz 2024 memur maaş zam oranı ve emekli maaş zam oranı yüzde kaç olacak?

MEMUR TEMMUZ 2024 MAAŞ ZAM ORANI YÜZDE KAÇ OLACAK?

2024 yılının ilk 6 aylık periyodunda % 15, ikinci 6 aylık periyotta % 10 toplu sözleşme zammı alacak olan memurlar bu orana ek olarak enflasyon farkı tutarında zam alacak. 4 aylık enflasyon oranı 18,72 olarak ortaya çıkarken memurun alacağı fark ise 3,24 olarak hesaplandı. Bu haliyle hesaplandığında memurun 4 aylık alacağı kümülatif zam oranı 13,57 olarak ortaya çıktı.

Mayıs ve Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile Memurların alacağı nihai zam oranı kesinleşmiş olacak.

MAYIS VE HAZİRAN AYI ENFLASYON BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

Mayıs ve Haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanması ile birlikte Memurların alacağı zam oranı kesinleşecek. Merkez Bankası Mayıs ayı Piyasa Katılımcıları Anketine göre Mayıs ayı enflasyon beklentisi 3,04, Haziran ayı enflasyon beklentisi ise 2,56 olararak açıklandı.

TEMMUZ 2024 EMEKLİ MAAŞ ZAM ORANI TAHMİNİ!

Merkez Bankası Mayıs ayı piyasa katılımcıları anketi verilerine göre Memur maaş zammı hesaplandığında oluşacak 6 aylık enflasyon farkı % 9,10 olması beklenirken toplu sözleşme zammının eklenmesi ile birlikte memurun alacağı zam oranı kümülatif % 20,02 olarak ortaya çıkıyor!

milliyet

Etiketler :