Memur -Sen Başkanından son dakika açıklama: Memurlara yüzde 10 refah payı, emeklilere seyyanen zam

Memur -Sen Başkanından son dakika açıklama: Memurlara yüzde 10 refah payı, emeklilere seyyanen zam
Memur- Sen Manisa İl Temsilcisi Halil Kallat, son yapılan memur ve emekli zamlarının yetersiz olduğunu belirterek, memurlara yüzde 10 refah payı, emeklilere seyyanen zam verilmesi gerektiğini belirtti.

Memur Sendikaları Konfedarasyonu (Memur-Sen) Manisa İl Temsilcisi Halil Kallat, memur ve emeklilerin enflasyon karşısında sorunlar yaşadığını dile getirerek memur ve emekli zamlarını yetersiz gördüklerini ve iyileştirme yapılması gerektiğini söyledi.

Kallat'ın memur ve emekliye gelen zamlar eleştirildiği açıklamaları şöyle;

“Son yapılan memur ve emekli zamlarını yetersiz görüyoruz. Özellikle emeklilerin durumu içler acısı. Memurlara verilen seyyanen zam aynı şekilde emeklilere iyileştirme olarak verilmeli. Kök maaşta iyileştirme yapılması gerekiyordu. Ama bunu yapmadılar. Acil bir şekilde iyileştirme devam etmeli. Daha önce emekliye yıl boyunca bir kez zam yapılıyordu. Elbette şu an enflasyon karşısında verilen maaş zamları eridi. Oluşan enflasyon insanları zorluyor.

MEMURLARA %10 REFAH PAYI VE EMEKLİLERE SEYYANEN ZAM

Daha önce imzaladığımız sözleşmeye göre enflasyon oranına göre iyileştirme yapılacaktı. Ama enflasyon oranı temel ihtiyaç hususunda birbirini karşılayamıyor. Dengeli bir artış yapılamıyor. Dolayısıyla şu anda enflasyon farkını devlet veriyor. Ama yeniden bir iyileştirme yapılması şart. Memurlara yüzde 10 refah payı verilmesi, günümüz koşullarında zorunlu hâle geldi. Her ay enflasyon oranına göre maaş artırılması vatandaşlarımız için gerekli olan bir uygulama. Ama bu yapılmadı. Emekli maaşlarında kesinlikle bir seyyanen zam yapılmalı”

Etiketler :