''Memurlar üvey evlat mı?'' Tüm memurlara 45 bin TL hayat tazminatı TBMM'de

''Memurlar üvey evlat mı?'' Tüm memurlara 45 bin TL hayat tazminatı TBMM'de
İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar: Memurlar üvey evlat mı? 45 bin TL hayat tazminatı herkesin hakkı.

İYİ Parti: Memurlar üvey evlat mı? 45 bin TL hayat tazminatı herkesin hakkı...Torba yasa ile İstanbul’a taşınan BDDK üyelerine 45 bin TL artış öngören madde kapsamına ilişkin TBMM'de konuşan İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar şunları şöyledi:

Yıllık enflasyon TÜİK'e göre yüzde 61,98. İktidarın yıl sonu enflasyon beklentisi olan yüzde 65 tutarsa altı aylık zam farkı yüzde 36 olacak, kök maaşı 7.500 lira olanın bir emeklinin maaşı 10.200 TL'ye denk gelecek. Bugün açlık sınırı 14.025 TL, yoksulluk sınırı 45.686 TL olmuşken emekliye verilen aylık değil harçlık. Vergilere gelen zamlar otomatik ama maaşlara gelen zam manuel yapılıyor. Asgari ücrete zam yılda 1 kez, vergilere gelince zamlar serbest. 1 Ocak tarihi itibarıyla pek çok vergi, harç ve cezaların yeniden değerleme oranı olarak yüzde 58,46 oranında artacak.

Memurlar üvey evlat mı? Hayat tazminatı herkesin hakkı.

Milyonlar icralık, milyonlar faturalarını ödeyemiyor ama İstanbul’a taşınan BDDK üyelerinin maaşlarına 45 bin TL artış yapılıyor. Peki, bu ülkenin diğer memurları neden akla gelmiyor? Diğer memurlar üvey evlat mı? Hayat tazminatı herkesin hakkı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
9 Yorum