Necmettin Çalışkan: Torba yasada memur, emekli ve işçilerin beklentileri karşılanmadı

Necmettin Çalışkan: Torba yasada memur, emekli ve işçilerin beklentileri karşılanmadı
Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, TBMM'de torba yasa görüşmelerinde söz alarak eleştirilerde bulundu. Çalışkan, torba yasada memurların, emeklilerin ve işçilerin olmadığını belirtti.

TBMM'de süren bütçe maratonunda söz alan Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, torba yasaya yönelik konuşmasında memur, işçi ve emeklilerin göz ardı edildiğini söyledi.

Milyonlarca işçi, memur ve emeklinin gözü kulağı torba yasada iken Saadet Partili Milletvekili Çalışkan'ın konuya ilişkin TBMM Genel Kurulundaki eleştirel konuşması şöyle;

TORBA YASA BEKLENTİLERİ YİNE KARŞILAMAMIŞTIR

Burada maalesef ki büyük beklentiler karşılanamamıştır; bugün taşeron çalışanları, kamu taşeronları kadro beklerken yine göz ardı edilmişlerdir, EYT mağdurları kapsam dışı bırakılmıştır, KHK mazlumları hiçbir şekilde gündeme getirilmemiştir, engelli aylıkları yoktur. Kamuoyunda öne çıkan bu ve benzeri pek çok talebin bütçe öncesi gündeme gelmesi gerekirken bunların hiçbiri olmayıp sadece vergiye yönelik düzenlemelerin yapılması da son derece ilgi çekicidir.

Bütün kamu çalışanlarının beklentileri karşılanmalı

Kamuoyunda da gündeme gelen BDKK çalışanlarıyla ilgili durum da bir fecaattir. Bugün 22 bin lira maaş alan bir memurun ne Ankara'da ne İstanbul'da ne İzmir'de ne Diyarbakır'da, Türkiye'nin hiçbir yerinde yaşaması zaten mümkün değildir. Böyle bir ortamda sadece bir kurumun ismi zikredilerek, bir vilayet gündeme getirilerek böyle bir şeyin gerekçelendirilmesi şık olmamıştır. Bugün bütün kamu çalışanlarının beklentileri mutlaka karşılanmalı, gelir dağılımı itibarıyla problem yaşayan herkese destek olunmalıdır; burada sadece bir grubu gündeme getirmek doğru değil.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum