SON DAKİKA HABERİ: 3600 ek gösterge bekleyenlere TBMM'den haber var!

SON DAKİKA HABERİ: 3600 ek gösterge bekleyenlere TBMM'den haber var!
1. derecedeki tüm memurlara 3600 ek gösterge verilecek mi? 3600 ek gösterge hakkında TBMM 'den yeni bir haber geldi. Edinilen son dakika bilgilerine göre İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan UZ, 3600 ek gösterge için bir soru önergesi verdi.

İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan UZ, TBMM Başkanlığı 'na sunduğu soru önergesinde 1. dereceye gelen çalışan ve emekli olan tüm memurların ek gösterge rakamlarının 3600'e yükseltilmesi sorunlarını dile getirdi ve sorunlar için Bakan'a önerge verdi.

Milletvekili UZ, verdiği soru önergesinde , 1. derecedeki kamu görevlilerine 3600 ek gösterge hakkında bir çalışmanın olup olmadığını sordu.

İşte Rıdvan UZ 'un soru önergesi >>

15 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe giren 3600 Ek Gösterge Düzenlemesi ile bazı kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge verilmiştir. Seçim sürecinde de, tüm 1. derece memurlara 3600 ek gösterge sözü verilmiş ve üzerinden bir yıl geçmesine rağmen bu vaat yerine getirilmemiştir.

Bu bağlamda;

1. 3600 ek gösterge düzenlemesinden yararlanamayan kamu çalışanının mağduriyetinin giderilmesi için herhangi bir çalışma yapılmakta mıdır?

2. Kamudan emekli olan kişilerin 3600 ek gösterge düzenlemesinden yararlanabilmesi için Bakanlığınızın bir planı var mıdır?

3. Seçim sürecinde verilen vaatlerin yerine getirilmesi adına, 1. dereceye gelen çalışan ve emekli olan tüm memurların ek gösterge rakamlarının 3600'e yükseltilmesi konusunda atılacak somut adımlar nelerdir?

4. Bu düzenlemenin Meclis gündemine getirilmesi ve mağduriyetlerin giderilmesi için belirlenen bir takvim var mıdır?

3600 ek gösterge ile ilgili bilgi geldiğinde haberdar olmak için bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edin.

Etiketler :