657 Değişiyor! Öğretmenler Daha Çok Etkilenecek

657 Değişiyor! Öğretmenler Daha Çok Etkilenecek
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz’den 657’de değişiklik sinyali geldi. Açıklamalara göre değişmesi ihtimal dahilinde olan konuları derledik.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda yeni bir düzenleme yapılması gerektiğini açıklayarak şunları söyledi: “657 Devlet Memurları Yasası’nda yeni bir düzenleme yaparak bizim özel sektörü öne çıkarıp cazip hale getirmemiz lazım.

Öyle olmayınca herkes devlete yükleniyor, devlette şu anda 5 milyonu aşan çalışanımız var. Bu çok yüksek. Yani hem e-devlet’e geçtik mesela, onun da avantajları olmasına rağmen bu 5 milyonu geçen devlet memuru sayısı, ülkenin maaş ödemeleri bakımından, bütçedeki ödemeler bakımından yüksek bir rakam.”

Peki 657’de neler değişebilir?

1. Öğretmenlerin mesai saatleri: Öğretmenlerin mesai saatleri tekrar düzenlenerek yıllardır konuşulan 08.00-17.00 mesai sistemine geçilebileceğinin sinyali verildi.

2. Rapor hakkının düşürülmesi: 40 gün olan bir yılda alınabilecek rapor hakkının 30’a düşürülmesi gündeme gelebilir.

3. Devlet memurluğundan çıkarılmanın kolaylaşması: 657 sayılı devlet memurları kanunu memurun garantisini sağlamaktadır. Ancak yapılacak birkaç değişiklikle memurluktan çıkarılmanın daha kolay hale gelmesi gündeme gelecek gibi görünüyor.

Kısaca memurlar bu açıklamadan hoşnut değil ancak 657 sayılı devlet memurları kanununun değiştirilmesi yıllardır gündeme gelen konular arasında yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
8 Yorum