Bakan Yusuf Tekin SON DAKİKA açıkladı: Milli Eğitim Akademisi'nde öğretmenlere ne kadar maaş ödenecek?

Bakan Yusuf Tekin SON DAKİKA açıkladı: Milli Eğitim Akademisi'nde öğretmenlere ne kadar maaş ödenecek?
AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu'nda (MKYK) toplantısında konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Eğitim Akademisinde eğitim gören aday öğretmenlerin ne kadar maaş alacağını açıkladı. İşte detaylar...

24 ilde başlayacak Milli Eğitim Akademisinde, öğretmenler ne kadar maaş alacak açıklandı. Öğretmenlik Meslek Kanunu ile birlikte yeni atanacak öğretmenlere verilecek ücret 23 bin TL oldu. İşte tüm detaylar...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in öğretmenlik şartlarıyla ilgili AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu'nda (MKYK) sunum yaptığı, öğretmenlerin mesleğe başlamadan önce Milli Eğitim Akademisi'nde bir yıl eğitim görecekleri iddia edildi. Akademiye alınan öğretmen adaylarına yaklaşık 23 bin TL aylık ödeme yapılacak.

Milli Eğitim Akademisi’nde bir yıl eğitim görme şartı

1- Öğretmen adaylarının mesleğe başlamadan önce Milli Eğitim Akademisi’nde bir yıl eğitim görecek. Bu eğitimlerde öğretmenlik meslek bilgisi, müfredatla sınırlı özel alan bilgisi ve branş ayrımı olmaksızın tüm öğretmenlere dil, tarih ve kültür konularında eğitim verilecek.

2- Milli Eğitim Akademisi’ne giriş KPSS puanı ve öğretmenliğe atama Akademi eğitimi başarı puanı ile yapılacak.

3- Adaylar teorik derslerde yazılı sınavla; uygulamalı derslerde uygulama yaptığı okulda danışman öğretmen ve akademi eğitim personeli tarafından ayrı ayrı değerlendirilecek. İki değerlendirmenin ortalamasına göre geçme notu alacak.

Milli Eğitim Akademisinde, öğretmenler ne kadar maaş alacak?

4- Akademiye alınan öğretmen adaylarına yaklaşık 23 bin TL aylık ödeme yapılacak.

Görevdeki öğretmenler için eğitimler

5- Milli Eğitim Akademisi, görevdeki öğretmenler için beş yıllık dönemleri kapsayan branş bazlı eğitimler oluşturacak. Söz konusu eğitimlerle, öğretmenlerin mesleki gelişimlerinin sürekli kılınması hedeflenecek.

Etiketler :