Sivas'ta Eğitim Camiasında Neler Oluyor? İl Milli Eğitim Müdürü Necati Yener Neden Hedef Alınıyor?

Sivas'ta Eğitim Camiasında Neler Oluyor? İl Milli Eğitim Müdürü Necati Yener Neden Hedef Alınıyor?
Sivas'ta eğitim camiasında son zamanlarda yaşanan gelişmeler, İl Milli Eğitim Müdürü Necati Yener'in sürekli olarak görevden alınacağına dair iddiaların gündeme gelmesiyle dikkat çekiyor. İşte bu durumun arka planında yatan sebepler...

Sivas eğitim camiasında son zamanlarda hareketli günler yaşanıyor. İl Milli Eğitim Müdürü Necati Yener'in sürekli olarak görevden alınacağına dair iddialar ve tartışmalar gündemi meşgul ediyor. Bizimsivas.com'dan Abdullah Alkan, bu durumun arka planını ve Yener'in neden hedef alındığını açıklayan bir yazı kaleme aldı.

İşte o yazı;

Sivas'ta eğitim camiasında aslında neler oluyor? Sivas Milli Eğitim Müdürü Yener hedef alınmaya devam ediyor. 'İstemezüüük' feveranlarının altında yatan gerçekler ise gizlenemiyor.

İlimizde Eğitimde Kalite Her Geçen Gün Artıyor

İlimizdeki malum çevrelerin, eğitim yöneticilerine yönelik saldırıları bizlere bu anlatıyı hatırlatıyor. O zaman aslında neler oluyor? Sorusuna cevap vermek istiyoruz.

1. LGS’de Türkiye dereceleri çıkıyor. ( Türkiye ortalamasının üzerinde bir başarı ortaya çıkıyor.)
2. Gürün ilçemizin Yolgeçen köyünden 2024 YKS’de Türkiye 53.sü çıkıyor.
3. Sivas Lisesinden 2024 YSK’de ilk 23000’de 15 öğrenci çıkıyor. ( 2010-2023 yılları arasında lisemizde şu ana kadar sadece üç öğrenci 15000’e girebilmiştir.)
4. TÜBİTAK ve TEKNOFEST yarışmalarında Türkiye dereceleri çıkıyor.
5. Okul güvenliği ve estetiği ile huzurlu yaşam alanları oluşuyor.
6. HEDEF ve MİRAS projeleriyle nitelikli çalışmalar ortaya çıkıyor.
7. Bakanlığın Öğretmen Akademilerine dâhil olan ilimizde, Hayati İnanç ve Beşir Ayvazoğlu gibi isimlerle öğretmen eğitimlerindeki kalite artıyor.

Bu maddeleri diğer eğitim kademlerini ekleyerek çoğaltmak mümkün fakat biz sadece öne çıkan başlıkları burada sıraladık. Zamanı geldiğinde diğer gelişmeleri de sıralayacağız.
Şüphesiz herkes başarılı olmak ister. Adamın adam gölgesinde yetiştiği gibi başarı da nitelikli ve özgün bir ekiple gerçekleşir.

İlimizde son dönemde yapılan yönetim kademesindeki değişiklerin bazı çevreleri rahatsız ettiğini görüyoruz. Şunu biliyoruz ki yarınlar, rahatından vazgeçenlerindir.

Nuri Pakdil’in ifadesiyle; “Çağ, ancak bilinçle sorumluluk yüklenenlerin yüzüne güler.” Bu bilinçle sorumluluk üstlenen eğitim yöneticilerimizin yollarının açık olmasını diliyoruz. Gelecek nesillerin sorumluluğunu yüreğinde taşıyan bütün eğitim yöneticilerinin kimler, ne söylerse söylesin; yaşanan bu olumlu gelişmelerin destekçisi olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyoruz.

Arı kovanına çomak sokmanın acısı şifa olsun, yaraya vurulan neşterle gelecek olan sıhhate selam olsun.

Bu kadim şehrin sevdalıları olarak sorumluluk makamındaki yetkililerin, sorumluluklarını paylaştıklarımızı ifade etmek istiyoruz. Bir şey yap güzel olsun. Huzura vesile olsun, rikkate yol açsın, şevk versin, hakikate işaret etsin. İrfan hareketiyle bu noktayı işaret eden İl Millî Eğitim Müdürü Necati Yener ve ekibinin gayretleri daim olsun…

Etiketler :