Bakan Yusuf Tekin’den Maaş, Atama, Zorunlu Hizmet, Alan Değişikliği ve Seminer Açıklaması

Bakan Yusuf Tekin’den Maaş, Atama, Zorunlu Hizmet, Alan Değişikliği ve Seminer Açıklaması
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile bir grup öğretmenin bugün yaptığı görüşmede maaşlar, alan değişikliği, öğretmen atamaları, zorunlu hizmet ve yüzyüze seminerler gündem oldu.

Bugün Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile yapılan görüşmede 42 maddelik bir dosya sunuldu. İşte Sayın Bakan ile yapılan görüşmenin detayları ve alınan notlar şöyle:

Öncelikle zaman kısıtlıydı. 50 dakika civarı bir süre vardı. Bu süre içinde tüm konuları konuşmak gerçekten zor. Çünkü bakan söylediklerimize uzun uzun açıklamalarda bulunuyor dolayısıyla belirlediğimiz tüm konuları soramadık.

- Seminer şu an yüz yüze ama yine de bir belirsizlik var.

- Mülakat konusunda tüm materyaller sunulmasına rağmen Bakan kararlı.

- MEB ödül sistemi yenileniyor.

- Ücretli öğretmenlik sisteminde değişiklik yok.

- Deprem bölgesine bütçenin üçte biri ayrılmış durumda.

- Zorunlu hizmet bölgesi ve puanları için notunu aldı. İnşallah hayırlısı olur.

- Öğretmenin alım gücü düşük fakat ülkede ekonomik anlamda bazı noktalarda bir zaman gerekiyor. Bana biraz zaman verin bu konuda elimden geleni yapacağım dedi.

- Atama kontenjanları matematiksel oran orantı ile düzenlenecek. Sorun ve sıkıntıların farkındayız.

- Öğretmen atamalarında Maliye Bakanlığı işaret edildi. Bütçe görüşmelerinde MEB'e verilecek kontenjan belli olacak. Gözlemlerime göre öğretmen atamalarında mülakatlar konusunda son kararı "Meclis" verecek. Kanun maddesi önemli..

- Alan değişikliği için sayın bakan olumlu bakıyor

- Eş durumu tayinlerinde olumlu bir haber alamadık. Genel yaygın söylemler.

- Önlük meselesi 24 Kasım'da gerçekleştirilecek. Öğretmenin itibarını tekrar tahsis edeceğiz. Bunu göreceksiniz dedi sayın bakan.

42 maddelik bir dosya sunuldu. Bu dosyada maksimum seviyede içerik vardı. Elimizden geleni yapmaya çalıştık arkadaşlar. Birkaç saat uykuyla bürokrasinin içinde her soruyu sormak ve cevap almak çok zor. Bundan sonra direkt olarak öğretmenlerin muhatap alınacağı bir sistem istedik. Bunu da genel müdürler de dahil istediklerini ifade ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum