Bu Yıl Zümre Başkanı Öğretmenlerin İşi Bitmeyecek! Bakanlıktan Yeni Görev

Bu Yıl Zümre Başkanı Öğretmenlerin İşi Bitmeyecek! Bakanlıktan Yeni Görev
Geçmiş yıllarda zümre başkanı öğretmenlerin görevleri sınırlıydı; ancak 2024-2025 Eğitim Öğretim yılında bu öğretmenlerin işleri hiç bitmeyecek gibi görünüyor. Milli Eğitim Bakanlığı, zümre başkanı öğretmenleri ilgilendiren yeni bir sorumluluk daha ekledi

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan öğretim programları, 2024-2025 eğitim yılında kademeli olarak 1., 5. ve 9. sınıflarda uygulanmaya başlandı. Bu programların etkili bir şekilde takip edilmesi ve değerlendirilmesi amacıyla, https://ttkbides.meb.gov.tr/veri-toplama/ adresi üzerinden veri toplama süreci başlatıldı.

Yeni Görev: Veri Toplama Sorumluluğu

Bu süreçte, alanlarında değişiklik yapılan branşların okul, ilçe ve il zümre başkanları, öğretim programlarına dair verilerin toplanmasında aktif rol oynayacak. Geri bildirimlerin toplanması için veri giriş süreci, 30 Eylül 2024 tarihine kadar devam edecek.

Özellikle okul öncesi, 1., 5. ve 9. sınıflarda derse giren zümre başkanlarının veri toplama formunu doldurması gerekmektedir. Bu sınıfların dışında kalan zümre başkanlarının ise sisteme veri girişi yapmamaları gerektiği vurgulandı.

Veri toplama sürecinin etkin ve düzenli bir şekilde yürütülebilmesi için okul müdürlüklerine gerekli bilgilendirme yapılmış, il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri de sürecin eksiksiz tamamlanması konusunda uyarılmıştır.

Kaynak: Meb Hocam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum