Eskişehir İl Milli Eğitim Müdüründen Skandal Görev Dağılımı

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdüründen Skandal Görev Dağılımı
Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ndeki görev dağılımında yaşanan sorunlar basına yansıdı.

İl Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürlerinin görev dağılımında aksaklıklar yaşandığını belirten Eskişehir basınının önde gelen isimlerinden Ayhan Aydıner, bu konuyu köşesine taşıdı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ndeki değişikliklerin eğitim camiasında huzursuzluk yarattığı ifade edildi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNÜN YENİ PRENSLERİ

İl Müdürü Sinan Aydın'ın görev dağılımını sık sık değiştirmesi ve şube müdürleri Orhan Kemal Karakuş ve Mustafa Okur'u kayırdığı iddiaları gündeme geldi.

Görev dağılımındaki tutarsızlıklar, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü içindeki çalışma barışını zedeledi. Müdür Sinan Aydın'ın belirli şube müdürlerine diğerlerine nazaran daha ayrıcalıklı davrandığı ve bunun da kurum içindeki motivasyonu olumsuz etkilediği belirtiliyor.

GÖREVE BAŞLAMAYAN ŞUBE MÜDÜRÜNE KRİTİK GÖREVLER VERİLDİ

Aydın, görev dağılımında kritik birimleri, resmen göreve başlamamış olan şube müdürlerine verdi.

ATAMA, EĞİTİM BİR SEN’DE KALDI

Ayrıca Eğitim Bir Sen'in kurum içindeki etkinliği ve Sinan Aydın ile Şube Başkanı İbrahim Akar arasındaki gerginlikler de tartışmalara neden oldu.

Kurum içindeki bazı yöneticilerin kritik birimlerdeki görev dağılımlarının sürekli değişmesi ve bazı isimlerin kayırılması, eğitim camiasında güven sorunlarına neden oldu. Eğitim Bir Sen'in, il milli eğitim müdürlüğündeki nüfuzu ve atamaları yönlendirme çabaları da eleştirilerin hedefi haline geldi.

Bu gelişmeler, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ndeki idari yönetimin yapısında köklü değişikliklerin gerekliliğini ortaya koyuyor.