İlçe Milli Eğitim Müdürü’nden Okul Müdürlerine Şok Kumpas

İlçe Milli Eğitim Müdürü’nden Okul Müdürlerine Şok Kumpas
Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Rafet Akgün, iki okul müdürünü görevden almak amacıyla sahte bir isimle İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne suç isnat eden bir mektup gönderdi. Akgün, mektubunda okul müdürleri hakkında asılsız iddialarda bulunduğunu itiraf ederken

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından kısa süre önce Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanan Rafet Akgün, Ovakışla Yatılı Bölge İlköğretim Okulu Müdürü Halil Uludağ ve Ovakışla Anaokulu Müdürü Mete Gözel’i görevden aldırmak için bir kumpas hazırladı. Akgün, sahte bir isimle kaleme aldığı ihbar mektubunda müdürler hakkında yalan suçlamalar yöneltti.

Hırsızlık İddiası

Rafet Akgün, "Hüseyin Sarı" ismiyle yazdığı mektupta, Ovakışla Anaokulu’nun jeneratörünün kayıp olduğunu ve Halil Uludağ’ın, Yatılı Bölge İlköğretim Okulu’nun jeneratörünü sattığını iddia etti. Mektupta, "Eğer müdahale edilmezse fotoğrafları paylaşırız" şeklinde tehditler de yer aldı. Ancak yapılan soruşturmada, jeneratörlerin depremzedelere gönderildiği ve atıl durumdaki bazı malzemelerin satılarak okulun yararına gelir kaydedildiği ortaya çıktı. Böylece müdürler suçsuz bulundu.

Suçunu İtiraf Etti

Akgün, sahte ihbar mektubunu yazdığını kabul ederek, "Vatandaşların baskısından dolayı bu yönteme başvurduğunu" ve jeneratörün kaybolmasıyla ilgili halktan gelen tepkiler karşısında böyle bir adım attığını ifade etti.

Gerçek Ortaya Çıktı: Jeneratör Depremzedelere Ulaştırılmış

Bitlis Vali Yardımcısı İzzet Cem Eser’in hazırladığı tutanak, Akgün’ün kumpasını gözler önüne serdi. İddia edilen jeneratörün, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi sonrasında depremzedelere yardım amacıyla gönderildiği belgelendi. Jandarma gözetiminde deprem bölgesine ulaştırılan jeneratör, valilik tarafından teslim alınarak depremzedelere dağıtıldı.

Bu olay, Akgün’ün yerel baskılar nedeniyle sahte bir ihbarda bulunarak suç uydurduğunu ortaya koydu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum