İlçe Müdürü ve 15 Okul Müdürü Hakkında Soruşturma

İlçe Müdürü ve 15 Okul Müdürü Hakkında Soruşturma
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Tekirdağ Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü ve 15 okul müdürü hakkında soruşturma yürütüldüğü iddia edildi.

59.com tr'de yer alan iddiaya göre usulsüzlük nedeniyle yürütülen soruşturmada Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü ve 15 okul müdüründen istifası istendi!

Habere göre Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz aylarda bazı veli ve öğretmenlerin şikayeti üzerine ilçeye görevlendirilen müfettişler soruşturmayı tamamladı. Müfettişlerin incelemesi sonucunda Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ve yaklaşık 15 okul müdürünün ihale ve doğrudan alımlarda imzalarının bulunduğu, usulsüz görevlendirme gerekçesi ile soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

İddialara göre, "Ben Okurum Geleceğim Aydınlar" projesi kapsamında kitap alımı işine komisyonla katılmayan şube müdürlerinin yerine, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş tarafından ayrı bir komisyon oluşturularak usulsüz olarak kitap alımının gerçekleştirildiği ve bu nedenle ceza aldıkları iddia edildi.

Müfettişlerin incelemesinin ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş'ün görevden alınmaması için bazı isimlerin Ankara'da Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile görüşmek üzere randevu aldığı ifade edildi. Bakanın ise müfettiş raporlarına yeniden bakılacağını belirttiği kaydedildi.

Soruşturma sonucunda ismi geçen okul müdürlerinin görevlerinden istifa etmeye başladığı da iddia edildi.

59.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.