Öğretmenlere Zorunlu Seminer: Ekim Ayına Kadar Tamamlanması Gerekiyor

Öğretmenlere Zorunlu Seminer: Ekim Ayına Kadar Tamamlanması Gerekiyor
MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğünden, öğretmenleri zorunlu seminer yazısı geldi: Yüz binlerce öğretmenin zorunlu semineri Ekim ayında kadar yapması planlanıyor. İşte detaylar

Bakanlığımıza bağlı okullarda İlgi (a)'da kayıtlı Genelge doğrultusunda sağlıklı beslenmealışkanlığı, gıda güvenliği, gıda güvenirliği ve gıda kalitesi konularında farkındalığı artırmak, uluslararasıstandart ve şartlara uygunluğu sağlamak, güvenilir ve kaliteli gıdanın servis edildiği ortamları geliştirmek,yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı kazandırmak amacı ile "Okulumda Sağlıklı Besleniyorum Programı" yürütülmektedir.

Söz konusu program kapsamında, sağlığın korunması ve gelişimine fayda sağlanması, kronikhastalıkların önlenmesi ile güvenilir, dengeli, yeterli gıda ve beslenme uygulanmasını destekleyen eğitimprogramlarının uygulanması gerekli görülmektedir.

Bu itibarla, Bakanlığımız Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü'nün İlgi (b)'dekayıtlı yazısı doğrultusunda 29.08.2024 tarihinde Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA)'nda yayınlanan eğitimi hakkında öğretmenlerimizin bilgilendirilmesi, ders ve ders dışı"Gıda Okuryazarlığı Semineri"eğitim faaliyetlerinde konuya yer vermeleri, öğrencilerimize gıda güvenliği, gıda güvenirliliği ve sağlıklıbeslenme alışkanlıklarının kazandırılması bakımından önemli görülmektedir.Gereğini ve bilgilerini arz/rica ederim

img-20240919-wa0000.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.