Öğretmenlik Meslek Kanununda, Norm Fazlası Öğretmenlerin Durumu Ne Olacak? SON DAKİKA Yusuf Tekin Açıklamaları DİKKAT ÇEKTİ!

Öğretmenlik Meslek Kanununda, Norm Fazlası Öğretmenlerin Durumu Ne Olacak? SON DAKİKA Yusuf Tekin Açıklamaları DİKKAT ÇEKTİ!
Öğretmenlik Meslek Kanununda, norm fazlası öğretmenler hakkında nasıl bir düzenleme yer alıyor? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in AK Parti MKYK toplantısında, Meslek Kanunu ile norm fazlası öğretmenlerin durumunu birlikte ele alması dikkat çekti...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in öğretmenlik şartlarıyla ilgili AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu'nda (MKYK) Öğretmenlik Meslek Kanunu sunumu yaptı.

Kulis bilgisine dayanan habere göre Bakan Yusuf Tekin, AK Parti MKYK toplantısında sunum yaptığı enasında, 60 bin civarındaki norm kadro fazlası öğretmenlerin durumuna dikkat çekti ve milletvekillerinden bu konuda ricada bulunmamalarını istedi.

Sitemiz editörlerince yapılan değerlendirmeye göre;

Bakan Tekin'in bu konuya özellikle değinmesinin ve 60 bin civarındaki norm fazlası öğretmen sayısının ilerleyen günlerde daha da düşeceğini söylemesinin arkasında iki çözüm yolundan biri olabilir.

1. ÇÖZÜM YOLU: Öğretmenlik Meslek Kanunu kapsamında norm fazlası öğretmenlere yönelik özel bir düzenleme yapılarak bu öğretmenlerin sistem tarafından öncelikli olarak atanmalarının sağlanması mümkün olabilir. Zira, prensip olarak aynı okulda 12 yıl görev yapan öğretmenlerin zorunlu olarak yer değiştirmek zorunda kaldığı uygulamada, il/ilçe milli eğitim müdürlüğünde 20 yıl da norm fazlası olsa bu öğretmenlere rotasyonun uygulanamayacağı anlamı çıkar.

2- ÇÖZÜM YOLU: Norm fazlası öğretmenlere özel bir atama ve yer değiştirme yönetmeliği hayata geçirilerek, (gerekirse alan değişikliği imkanı da tanınarak) bu kadroların il içinde hızlı bir şekilde eritilmesi hedeflenebilir.

HABERİMİZE YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ

Etiketler :