Öğretmenlik Meslek Kanununda SON DAKİKA | 8 maddelik önerge TBMM' ye sunuldu

Öğretmenlik Meslek Kanununda SON DAKİKA | 8 maddelik önerge TBMM' ye sunuldu
Haftalardır Meclis'e sunulması beklenen Öğretmenlik Meslek Kanununda SON DAKİKA! Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili önemli bir soru önergesi TBMM 'ye geldi. Söz konusu soru önergesinde öğretmenlerin özlük haklarının iyileştirmesi talepleri iletildi.

Öğretmenlerin özlük haklarında iyileştirme olup olmayacağı, bu konuda bir düzenleme yapılıp yapılmayacağı konusu TBMM 'de soru önergesi oldu. Sakarya Milletvekili Ümit DİKBAYIR, TBMM 'ye Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf TEKİN'in yanıtlaması üzerine soru önergesi verdi.

İşte Ümit DİKBAYIR'ın verdiği soru önergesi >

14.02.2022 tarihinde 7354 sayılı kanunla yürürlüğe giren Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun bazı maddeleri Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmiştir. Öğretmenlik mesleğinin saygınlığını artıran ve mesleğin statüsünü sağlam zemine kavuşturacak şekilde düzenlenmesi mesleki açıdan bir gerekliliktir.

Buna göre;

1. Bakanlık olarak mevcut durum değerlendirmesi için gerekli düzenlemeleri yapmakla ilgili çalışmalar başlatılmış mıdır?

2. Kanunun yürürlüğe girmesinden bu yana öğretmenlik mesleği alanında hangi önemli değişiklikler yaşanmıştır?

3. Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun uygulanmasında karşılaşılan başlıca sorunlar nelerdir? Bu sorunlara yönelik hangi adımlar atılmıştır?

4. Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun öğretmenlerin eğitim, kariyer gelişimi ve sosyal haklarına ilişkin maddeleri neleri içermektedir?

5. Kanunun öğretmenlerin çalışma koşullarını iyileştirmeye yönelik hükümleri bulunmakta midir? Bu hükümler hangi konuları kapsamaktadır?

6. Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yapılması gereken değişikliklere ilişkin kamuoyundan ve öğretmenlerden gelen talepler nelerdir?

7. Öğretmenlerin mesleki gelişimlerini desteklemek için yürütülen projeler ve programlar Kanun kapsamında mıdır? Bu konuda neler yapılması önerilmektedir?

8. Öğretmenlerin iş yükünü azaltmak ve mesleki performanslarını artırmak amacıyla alınması gereken önlemler nelerdir?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum