Üniversite hocalarından Yusuf Tekin'e mülakat tepkisi

Üniversite hocalarından Yusuf Tekin'e mülakat tepkisi
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in öğretmen adaylarına mülakat için yaptığı gerekçelere Eğitim Fakültesi hocalarında tepki geldi.

Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aydın Balyer ve İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim fakültesi öğretim üyesi Doçent Devrim Akgündüz'den Bakan Yusuf Tekin'e mülakat tepkisi geldi.

Akademisyenler Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in mülakatla ilgili açıklamalarında üniversitelerde almış oldukları eğitimi delil göstermesine sert tepki gösterdi.

- Prof. Aydın Balyer: Eğitim kökenli bir bakan değil!

Prof. Dr. Aydın Balyer açıklamasında, öğretmen adaylarına meslek bilgisi derslerinin de verildiğini belirterek: "Eğitim Fakülteleri sadece özel alan bilgisi değil öğretmenlik meslek bilgisi de öğretiyor bakan bey. Eğitim kökenli bir bakan olmayınca öğretmenin nasıl yetiştirildiğinden de doğal olarak haberi olmuyor. Bakalım Eğitim Fakülteleri bu çıkışa ne tepki verecek?" dedi.

- Doçent Akgündüz: Mülakatlara kılıf aramak için eğitim fakülteleri suçlanıyor

Doçent Devrim Akgündüz'ün açıklamaları şunlar:

Sayın Bakan, eğitim fakültelerinin sadece alan bilgisi öğrettiğini düşünüyor sanırım.

Sayın Bakan,

1-Biz öğretmen yetiştiriyoruz. Öğretmen yetiştirmede hem alan bilgisi (ne öğretmesi) hem de pedagojik bilgi (nasıl öğretmesi gerektiği) öğretilir. Aynı zamanda uygulama yaptırılır.

2-Bence mülakatın bu söylediklerinizle bir ilgisi yok. El yazısı gibi tek bir örnek yeterli değil. Nasıl yani, mülakatta bunu bilemezse o kişi iyi bir öğretmen sayılmıyor mu?

3-Öğretmen yetiştiren kuruma, öğretmenlerin birinde değil çoğunda böyle bir durum var diye ilettiniz mi?

4-Sayın Bakan, Yetişen öğretmenlerde eksiklik varsa ve eğitim fakülteleri ile toplantı yapıp iletirseniz eksiklikler giderilir. Amacınız, 4 yıl büyük bir emekle yetişen öğretmenleri mülakatla elemek değil daha iyi yetişmelerine ve liyakatla atanmalarına imkan sağlamak olmalıdır

Sayın Bakan, Size bir örnekle açıklayayım.

İlkokulda temel fen bilimleri, fen öğretimi gibi derslere giren birisi olarak MEB 3-8 fen bilimleri öğretim programını esas alıyoruz. Yani öğretim programını ve ihtiyacın ne olduğunu biliyoruz. Ona göre etkinlikleri hazırlıyoruz.

MEB, mülakatlara kılıf aramak için eğitim fakültelerini suçlamaktan vazgeçsin.

Sorun bizde değil istihdam eden kurumda. Mülakat yapmazsanız herkes hakkıyla istihdam edilir.

Mülakat, bu emeğin yok edilmesidir.

Eğitim fak. öğr. üyesi olarak, yetiştirdiğimiz öğretmenlerin yanındayım. Biz 4 yıl boyunca emekle onları yetiştiriyoruz. Onlar 4 yıl boyunca büyük bir emekle çalışıp mezun oluyorlar. Daha adil bir sistem gelene kadar KPSS yeter. Mülakat, bu emeğin yok edilmesidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum