Vali Hacıbektaşoğlu, okul müdürlerini açık açık uyardı!

Vali Hacıbektaşoğlu, okul müdürlerini açık açık uyardı!
Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, okul kayıt ücreti şikayetlerinin artması üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul müdürlerine önemli uyarılarda bulundu.

Vali Hacıbektaşoğlu, devlet okullarında hiçbir koşulda para talep edilemeyeceğini ve alınamayacağını vurgulayarak, velilere güvence verdi: "Kayıt parası veren ya da istenen veli bana gelsin," dedi.

Konuya ilişkin açıklamasında, devlet okullarında eğitimin ücretsiz olduğunu hatırlatan Hacıbektaşoğlu, "İlköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim ücretsizdir. Yalnızca yükseköğretimde okuyan öğrenciler cüzi bir harç parası ödüyorlar ve bu ücretler üniversitelerin kendi bütçelerine dahil ediliyor. Ancak, okul kayıtlarında para talep edilmesi kesinlikle kabul edilemez," ifadelerini kullandı.

Her öğrencinin okul çevresi adresine göre otomatik olarak yerleştirildiğini belirten Vali, "Adrese dayalı yerleştirme sistemi sayesinde öğrenciler mahallelerindeki okullara kaydediliyor. Ancak bu sistemin dışına çıkmaya çalışan durumlarla karşılaşabiliyoruz. Sistemin işleyişi bu şekilde düzenlenmiştir," diye ekledi.