MEB 20 bin öğretmen ataması mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?

MEB 20 bin öğretmen ataması mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?
Türkiye'de gözler Milli Eğitim Bakanlığı'na çevrildi. 20 bin öğretmen ataması için mülakat sonuçları araştırılmaya başlandı.

Türkiye'de gözler Milli Eğitim Bakanlığı'na çevrildi. 20 bin öğretmen ataması için mülakat sonuçları araştırılmaya başlandı. Haziran ayı itibariyle de başvuruları tamamlanan ve Temmuz ayında da sözlü sınavı gerçekleştirilen bu atama süreciyle birlikte ülke geneli de binlerce öğretmen adayının da geleceği şekillenecek.

MEB her yıl olduğu gibi bu yıl içerisinde de eğitim sistemine yeni öğretmen kazandırmak kaydıyla da 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı gerçekleştirecek.

Başvuru sürecinin Haziran ayında tamamlanmasının ardından, adaylar 1 Temmuz'da başlayan sözlü sınavlara katıldı. Sınavlar, Türkiye genelinde belirlenen 20 ilde yapıldı ve her adaya eşit şartlarda değerlendirme yapabilmek için mülakat soruları elektronik kura ile belirlendi.

Öğretmen adaylarının da mülakat performansları, Sözleşmeli Öğretmen Alımı Sözlü Sınav Aday Değerlendirme Formu üzerinden puanlanacak.

Mülakat sonuçları, tüm sözlü sınav süreçlerinin tamamlanmasının ardından Millî Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulacak.

SONUÇLARIN AÇIKLANMA TARİHİ BELLİ OLDU MU?

MEB, mülakat sonuçlarının açıklanacağı tarih ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı. Sözlü sınavlar tamamlanır tamamlanmaz tarih de gelecek.

Adaylar, sonuçlarını e-Devlet kullanıcı adı ve şifreleriyle öğrenebilecek.

MEB tarafından 20 bin öğretmen ataması mülakat sonuçları; öğretmen adayları ve eğitim camiası tarafından büyük merak konusu olurken adaylar da bu süreçte sonuçların açıklanmasıyla beraber de geleceğe dair planlarını şekillendirme fırsatı bulacak.