Şube müdürü ve okul müdürü hakkında şok iddia: Sahte evrak düzenlediler...

Şube müdürü ve okul müdürü hakkında şok iddia: Sahte evrak düzenlediler...
Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli Şube Müdürü H.D. ve Çayırova Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi Müdürü E. E. hakkında bir lisesinin kantin muhammen bedelinde evrakta sahtecilik yaptıkları iddia edildi.

Çayırova Fevzi Çakmak Anadolu Lise’si kantin işletmeni Nuray Uslu tarafından gündeme getirilen iddialara göre, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü ve Çayırova Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi Müdürü kantin muhammen bedelini belirlerken evrakta sahtecilik yaparak sahte imza kullandılar. Uslu, konuya ilişkin olarak Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü Azmi Tunç'un da sahte komisyon tutanaklarını görmezden gelerek soruşturmayı kapattığını öne sürdü...

Çayırova Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi’nin okul kantinini uzun yıllardır Nuray Uslu isimli bir vatandaş yapıyor. Lisenin kantinini işleten Nuray Uslu lise müdürü ile yaşadıkları birtakım sorunlar nedeniyle kantininin işletmeciliğiyle ilgili olarak bir dizi sıkıntılar meydana geldiğini ifade etti. Yaşanan sıkıntılarla ilgili olarak dava dahi açan Nuray Uslu sonuç alamayınca çareyi yaşadığını sıkıntıları dile getirmekte buldu. Nuray Uslu yaşadıkları sorunlarla ilgili olarak, “2008 yılından beri Çayırova Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi’nin kantinini işletiyorum. Ancak ne olduysa lise müdürü işletmesini yaptığım kantini elimden almak istedi. Bunun üzerine Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Şube Müdürü olarak görev yapan H. D., lisenin müdürü E. E., okul aile birliği başkanı İ. O., Mal Müdürlüğü Defterdarlık Uzmanı M. Ö. Y. ve esnaf ve sanatkârlar odasından temsilci Bayram Akbaş isimli kişiler 1 Aralık 2023 günü muhammen bedelinin tespiti için bir araya geliyor.

“İMZA YETKİSİ OLMADIĞINI TESPİT ETTİM”

Komisyon yaptığı toplantı sonrası kantininin işletme bedeli olarak ayda 36 bin olmak üzere 8,5 ay çalıştıracağımız için toplam 306 bin TL olmasına karar veriyor. Alınan karar bildirilerek buna imzalamam istendi. Alınan kararına imza atmayacağımı nedenleriyle bildirdim. Bunun üzerine lisenin müdürü E. E., okul aile birliği başkanı İ. O. tarafından imzalamam durumunda kantinin ihaleye çıkarılacağı söylediler. Yaşanan bu gelişmelerin ardından toplanan bu komisyonla ilgili olarak biraz araştırma yaptım. Yaptığım araştırmalar neticesinde esnaf ve sanatkârlar odasından temsilci Bayram Akbaş’ın imza yetkisi olmadığını tespit ettim. Bunun üzerine yeniden muhammen bedel için yeni bir komisyon kurularak toplantı yapılıyor. Yaptığım bu tespit sonrası hem Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Şube Müdürü olarak görev yapan H. D., lisenin müdürü E. E. hakkında görevi kötüye kullanma nedeniyle dava açtım. Ancak açtığım dava sonrası savcı konuyu araştırması için muhakkik olarak Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü Azmi Tunç’u görevlendirdi.

“SAHTE İMZA ATMIŞLAR”

Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü Azmi Tunç da sahte komisyon tutanaklarını görmezden gelerek konuyu kapattı. Açtığı dava sonrası da Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Şube Müdürü olarak görev yapan H. D., lisenin müdürü E. E. hakkında soruşturma izni verilmedi. Yaşadıklarımız karşısında halen daha şaşkınız. İlçe milli eğitim müdürlüğünde görevli bir müdür ile lise müdürü neden bu okulun kantininin işletmesi için evrakta sahtecilik yapar? Bu okulun kantini neden bu kadar önemli anlamış değiliz” şeklinde görüş belirttiler. Öte yandan lisesinin kantinini işletmesinin muhammen bedelini belirmek için toplanan komisyonda imzası olan esnaf ve sanatkârlar odasından temsilci Bayram Akbaş ile evraktaki imzanın kendisine ait olmadığını ifade etti. Gebze esnaf ve sanatkârlar odasında geçmişte yönetim kurulunda olduğunu ifade eden Bayram Akbaş, “Evraktaki imza bana ait değil. Benim adımı kullanarak sahte imza atmışlar. Atılan imzanın benim imzamla uzaktan yakından alakası yok. Gebze Esnaf ve Sanatkârlar Odası’ndaki görevim 27 Şubat 2022 yılında gerçekleşen genel kurul sonrası sona erdi” dedi.

https://www.kocaelibarisgazetesi.com/haber/20999964/ilce-sube-muduru-ve-okul-muduru-sahte-evrak-duzenledi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.