Öğretmenlere rotasyon ertelendi mi? Öğretmenlik Meslek Kanununda SON DAKİKA gelişmesi...

Öğretmenlere rotasyon ertelendi mi? Öğretmenlik Meslek Kanununda SON DAKİKA gelişmesi...
Bilindiği üzere Öğretmenlik Meslek Kanununda yapılacak yeni düzenleme ile, aynı eğitim kurumunda 12 senesini dolduran öğretmenlerin başka okula tayin istemesi zorunlu olacak. Peki, 2024 rotasyon ne zaman? Öğretmenlere rotasyon ne zaman ugulanacak?

Aynı eğitim kurumunda 12 senesini dolduran öğretmenlere rotasyon ne zaman uygulanacak? Aylardır beklenen Öğretmenlik Meslek Kanunu düzenlemesi nihayet AK Parti gurubu tarafından Meclise sunuluyor. Peki öğretmenlere 2024 rotasyon ne zaman. İşte detaylar...

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre AK Parti Grubu, 2 ay içinde TBMM Genel Kurulu'ndan 10 yasayı birlikte geçirmeye hazırlanıyor. 1 Ağustos'a kadar çalışması planlanan Meclis'in gündemine, Öğretmenlik Meslek Kanunu düzenlemesi de sunulacak. Düzenleme, yasa yılı bitmeden Genel Kurul'a inecek.

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU NE ZAMAN YASALAŞACAK?

Haberde, AK Partinin eğitimciye şiddetin engellenmesini içeren yeni öğretmenlik meslek kanunu teklifini, haziranda TBMM Başkanlığı'na sunacağı ve 1 Ağustos'a kadar düzenlemenin kanunlaşacağı yer aldı. Bu çerçevede Öğretmenlik Meslek Kanunuda dair yasal mevzuat düzenlemesi 1 Ağustos'a kadar yasalaşacak.

ÖĞRETMENLERE ROTASYON 2025 YILINA KALDI

KAMUBİZ.COM DEĞERLENDİRME: Görüleceği üzere AK Parti tarafından Haziran ayında Meclise sunulması planlanan Öğretmenlik Meslek Kanununun, 1 Ağustos'a kadar yasalaşması hedefleniyor. Bu durumda Milli Eğitim Bakanlığının il içi, il dışı ve mazerete dayalı atamalar derken, rotasyonu 2024 yılında uygulaması pek mümkün görünmüyor. Kaldı ki, rotasyonla ilgili yapılacak bir takım hazırlıkların ve yönetmeliklerin bu kadar kısa sürede Ağustos ayı içinde yetişmesi kolay olmayacaktır. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, hem öğretmen atamalarında uygulanacak mülakatları hem de öğretmenlere yapılacak rotasyonu, gelebilecek birtakım tepkiler nedeniyle aynı dönem içerisinde yapmak istemeyecektir. Tüm bu nedenlerle, öğretmenlere ilk kez uygulanacak rotasyonun, en erken 2025 yılında hayata geçirilebileceğini değerlendiriyoruz.

HABERİMİZE YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ

Etiketler :