Öğretmenlere Zorunlu Bireysel Emeklilik Geliyor

Öğretmenlere Zorunlu Bireysel Emeklilik Geliyor
Yeni bir sistem olan "Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi" ile öğretmenlerin maaşlarından, geçmiş yıllarda bireysel emeklilik kapsamında yapılan kesintilerin yeniden başlatılması planlanıyor. Peki, bu düzenleme ne zaman yürürlüğe girecek?

Yeni Bireysel Emeklilik Sistemi Yolda

Emekli maaşlarındaki düşüş ve mevcut emekli sayısının artmasıyla maaşlara yapılacak zamların ekonomiyi zorlayacağı öngörülüyor. Bu nedenle, tamamlayıcı emeklilik adı altında yeni bir bireysel emeklilik sistemine geçilmesi planlanıyor.

Birçok Memur Düzenlemeden Etkilenecek

Planlanan düzenlemeyle, 4C statüsündeki tüm memurların 2025'in son çeyreğinde bu sisteme dahil edilmesi hedefleniyor. %8 oranında yapılacak kesintilerle, emekli olan memurlara toplu ödeme yapılması ya da emekli maaşlarına ek olarak bu primin eklenmesi düşünülüyor.

Kesinti Oranı %8

%8 oranındaki kesinti miktarı henüz netleşmemiş olsa da, detayların 2025 yılının ortalarında kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.

Ortalama 3200 TL Kesinti

Öğretmenler, doktorlar, polisler gibi kamu kurumlarında görev yapan 4C statüsündeki memurların bu sisteme dahil edilmesi planlanıyor. Yürürlüğe girmesi durumunda maaşlardan ortalama 3200 TL'lik bir kesinti yapılacak.

Kaynak: Öğretmenmeb

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum