Okul Müdürleri Tadilat İşleri Nedeniyle Eğitimden Uzaklaşıyor

Okul Müdürleri Tadilat İşleri Nedeniyle Eğitimden Uzaklaşıyor
Okul müdürleri, tadilat işleri nedeniyle eğitim ve öğretim faaliyetlerinden giderek uzaklaşıyor. Peki, gerçekten okul müdürleri okullarda tadilat işleriyle ilgilenmek zorunda mı?

Herhangi bir okul müdürü ile karşılaştığınızda, genellikle "Burası boyandı, şuraya kapı yaptırdım, burayı fayansla kapladım" gibi ifadelerle karşılaşıyorsunuz.

Bu yöneticiler, okulun tüm bakım ve onarım işlerini üstlenerek, zamanla eğitimci kimliklerini ikinci plana itiyor ve eğitimden kopuyorlar. Elde ettikleri kaynakları, genellikle mevcut boyaları yenilemek ya da fiziki alanları iyileştirmek için kullanıyorlar. Bunun sonucunda, bir süre sonra Milli Eğitim Bakanlığı tarafından değişen sistemlere ayak uyduramayan müdürler, eğitimle ilgili tüm sorumlulukları müdür yardımcılarına ve öğretmenlere devrediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nda görev yapan tüm eğitim personeli, okul yöneticileri de dahil, eğitim faaliyetlerinden uzak tutulmamalıdır. Okulların tamirat ve tadilat işleri, doğrudan okul yöneticilerinin sorumluluğunda değildir. Bu gibi durumlar, okul yöneticileri tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne resmi yazı ile bildirilmelidir.

Kendilerini tamirat ve tadilat işlerine adayan yöneticiler, okulda yürütülen eğitim faaliyetlerine katılmadıkları için bu faaliyetler eksik kalmakta ve eğitim kalitesi zarar görmektedir.

Kaynak: Meb Hocam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum