Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağı açıklandı: Okul müdürü ve müdür yardımcısı atamaları sil baştan! İşte detaylar...

Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağı açıklandı: Okul müdürü ve müdür yardımcısı atamaları sil baştan! İşte detaylar...
Milli Eğitim Bakanlığı'nca hazırlanan Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağında okul müdürü ve müdür yardımcısı atamaları hakkında yeni kararlar alındı. İşte MEB okul müdürü ve müdür yardımcısı atamalarında yapılan önemli değişikliklerin detayları...

Okul müdürü ve yardımcıları dikkat. MEB Yönetici Atama Yönetmeliği yine değişiyor. Bugün yayınlanan Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağı, okul müdürü ve müdür yardımcısı atamalarında önemli değişiklikler öngörüyor. Ancak taslakta yöneticilere kadro verilmesine ve genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmelerine yönelik herhangi bir madde yer almadı. İşte taslakta yer alan yeni düzenlemelerin ayrıntıları...

Taslağa göre yöneticiler yazılı ve ya sözlü sınav sonrası akademi tarafından düzenlenen yönetici yetiştirme programına alınacak ve oradan 60 puan ve üzeri alanlar arasından vali onayı ile 4 ve 8 yıl olarak atama yapılacak.

Yönetici görevlendirme
MADDE 21-

YAZILI VE SÖZLÜ SINAV PUANI 60 OLACAK

(1) Eğitim kurumu yöneticisi olarak görevlendirilecek adaylar, Akademi
tarafından düzenlenen yönetici yetiştirme programına alınır. Bu programa katılacak yönetici adayları yazılı ve/veya sözlü sınavlardan 60 ve üzerinde puan alanlar arasından puan üstünlüğüne göre belirlenir. Yazılı ve sözlü sınav puanları dikkate alınarak yapılacak belirlemede, yazılı ve sözlü sınavın aritmetik ortalaması dikkate alınır.

ATAMALAR VALİ ONAYI İLE YAPILACAK

(2) Yönetici yetiştirme programına alınanlardan bu program sonunda yapılan yazılı sınavda 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılır. Bunlar tercihleri de dikkate alınarak bu fıkraya göre yapılan yazılı sınavda alınan puan üstünlüğüne göre vali onayı ile yönetici olarak görevlendirilir.

GÖREV SÜRESİ 4 YIL VE 8 YIL OLACAK

(3) Yöneticiler dört ders yılı için görevlendirilir. Yöneticiler aynı eğitim kurumunda aynı ünvanla en fazla sekiz ders yılı görev yapabilir.

YENİDEN GÖREVLENDİRME

(4) Yöneticilerin aynı eğitim kurumunda veya bir başka eğitim kurumuna yeniden yönetici olarak görevlendirmelerinde Bakanlıkça belirlenecek başarı ölçütleri dikkate alınır. Bu madde kapsamındaki görevlendirmeler özlük hakları, atama ve terfi yönünden kazanılmış hak doğurmaz.

ŞARTLAR VE ÖLÇÜTLER

(5) Yönetici olarak görevlendirileceklerde aranacak şartlar, yöneticilerden görev süresi dolanların yeniden görevlendirilmeleri ve bu görevlendirmelerde esas alınacak başarı ölçütleri, Akademi tarafından verilecek eğitimler, uygulanacak sınavlar ile bu maddenin uygulanmasına ilişkin diğer hususlar Bakanlıkça çıkarılacak yönetmelikle belirlenir.

HABERİMİZE YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
8 Yorum