Başkan Ali Yalçın İlk Kez Açıkladı: Memur Maaşlarına %20 Ek Zam İstendi

Başkan Ali Yalçın İlk Kez Açıkladı: Memur Maaşlarına %20 Ek Zam İstendi
Memur -Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, doğalgaza gelen yüzde 38'lik zammı eleştirerek memurlar için yeni bir adım attı. Yalçın, memur maaşlarına en az yüzde 20 ek zam yapılması gerektiğini vurguladı...

Doğalgaza yapılan yüzde 38 zammın ardından konuşan Yalçın, "Gelir-gider dengesini açan fahiş zam oranları ya geri çekilmeli ya da alım gücümüz yükseltilmelidir!" diyerek, Temmuz ayında yüzde 18 zam yapılan memurlar için, ek yüzde 20 zam çağrısında bulundu. Yalçın, memur maaşlarıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Kira sınırının kalkması, elektrikten sonra doğalgaza gelen yüzde 38'lik zam, gecikmeli ücret artış oranının ise yüzde 19.31’de kalması sabit gelirlileri enflasyona karşı korumak mı oluyor?

Mayıs ayında sona eren ve uzatılmayan 25 metreküplük doğalgaz muafiyetine ek olarak, doğalgaz faturalarına 1 Ağustos'tan itibaren yüzde 38 zam yapıldı. 1 Temmuz itibariyle de elektriğe yüzde 38 zam yapılmıştı.

Gelir artışından çok daha fazlasının zorunlu - temel ihtiyaçlara yansıtılması, kamu görevlileri başta olmak üzere sabit gelirlileri zorlamaktadır. Bu durumun özeti; doğalgaz faturaları artacak fakat doğalgaz ile yanan ocakların ateşi azalacak demektir.

Gelir dağılımında adaletin tesis edilmesi, gelir-gider dengesini koruyacak, reel geliri artıracak ve paylaşımda adaleti sağlayacak politikalardan geçmektedir. Temmuz maaşlarına yansıtılmayan ancak 6 aylık dönem boyunca giderlere yansıyacak olan artışlar sabit gelirlilerin geçim sıkıntısını artıracaktır.

Dolaylı vergiden ve herkesin tüketim mecburiyeti içinde bulunduğu alanlarda zam yapmaktan şiddetle kaçınılmalı, doğrudan vergiyi tahsil etmeye odaklanılmalı, vergi ödemeyen şirketlerin ve sermayenin sıkı denetim altına alınması sağlanmalı ve ülkemizde bir an önce gelir adaleti sağlanmalıdır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.