E-Devlet Üzerinden Sendika Üyeliği İçin Alt Yapı Sorunu Artık Kalmadı

E-Devlet Üzerinden Sendika Üyeliği İçin Alt Yapı Sorunu Artık Kalmadı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yıl sonuna kadar kira kontratlarının e-Devlet üzerinden yapılabileceğini açıklamıştı.

Ancak Bağımsız Büro-Sen, bu gelişmeye dikkat çekerek, “Kira kontratı e-Devlet’e taşınıyor ama memurların sendika üyeliğinde hâlâ ‘alt yapı sorunu’ var” eleştirisini getirdi.

Kira Kontratı E-Devlet’te, Peki Sendika Üyeliği Neden Değil?

Kira kontratları e-Devlet üzerinden yapılabilirken, memurların sendikaya üyelik veya istifa işlemlerinin e-Devlet’te gerçekleştirilememesi nasıl bir altyapı sorunu olarak açıklanabilir? İşçi sendikalarına, derneklere ve vakıflara üyelik işlemleri e-Devlet’te yapılabiliyorken, memurlar için bu sistemin henüz hayata geçirilmemesi soru işaretleri doğuruyor.

Milyonlarca Memurun Beklentisi

Türkiye’nin yeni yüzyılında milyonlarca memur, e-Devlet üzerinden sendika üyeliğini gerçekleştirmek istiyor. Böylece memurlar, kimsenin baskısı altında kalmadan özgür iradeleriyle sendika seçimini yapabilecek ve aynı zamanda kâğıt israfından da tasarruf sağlanmış olacak.

#BağımsızBüroSen

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.